Uzavřený Hrabenov deprimuje tamní obyvatele

HRABENOV – Téměř po celé prázdniny se musí obyvatelé Hrabenova potýkat s uzavírkou jediné hlavní cesty v obci. Lidé neprojedou ke svým domům, do obce nezajíždí autobusy, komplikovaný je také rozvoz obědů Charitou.

Uzavírka Hrabenova má trvat minimálně do poloviny srpna. Foto: archiv

„Samozřejmě jsme rádi, že se cesta dělá, vadí nám ale, že nemáme dostatek informací. Nevíme, kdy a kde přesně bude silnice uzavřená, jak dlouho to bude trvat a podobně. Na zastávkách třeba chybí výlukové jízdní řády,“ popsala komplikace, se kterými se obyvatelé místní části Rudy nad Moravou potýkají, jedna z obyvatelek vesnice. Redakce Šumperského reje respektuje její přání nezveřejňovat jméno. 

"Něco se dozvíme a za dva dny je všechno jinak"

Akci má na starosti správa silnic. Váznoucí předávání aktuálních informací občanům přiznává i vedení obce. „Potíž je v tom, že když nám realizační firma sdělí nějaké informace nebo data plánovaných prací, za dva dny je všechno jinak,“ řekl Bronislav Drozd, starosta Rudy nad Moravou.

Uzavírka Hrabenova má trvat do poloviny srpna. Pak ji správa silnic otevře pro dopravní obsluhu. Ostatní řidiči ji budou moci využívat až po prázdninách.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava