Více bytů, nebo parkovacích míst? Radnice řeší, co s pozemky v centru města

ŠUMPERK – Rozlehlé pozemky bývalého podniku Hedva v Šumperku zatím zejí prázdnotou. A ještě dlouho se na tom nic nezmění. Lesy ČR, které chtěly parcely od města odkoupit a v lokalitě postavit administrativní budovu, od záměru ustoupily. Radnice teď pro lukrativní pozemky, za které utratila 34 miliónů korun, hledá využití.

Ze Šumperka se každý rok odstěhují desítky lidí. Především ztráta mladých rodin, které zde marně hledají byty, je pro budoucí vývoj města velmi bolestivá. Foto: -rej-

„Hledáme cestu, jak přilákat silného developera, který by zde postavil byty a parkoviště,“ uvedl starosta města Tomáš Spurný. 

Pozemky po bývalé Hedvě mají strategickou polohu. Leží blízko centra města, v dosahu je knihovna, umělecká škola i poliklinika.

Čím méně lidí, tím méně peněz

Téma se probíralo také na minulém jednání zastupitelstva a vedla se o něm dlouhá diskuze. Někteří zastupitelé preferují více parkovacích míst a méně zástavby. Jiní zase volají po co největším počtu nových bytů, které v Šumperku žalostně chybí.

Právě nedostatek bytů je jednou z příčin, které vedou k vylidňování Šumperka. Z města se každý rok odstěhují desítky lidí. Menší počet obyvatel má pak negativní vliv na příjmy městského rozpočtu.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit