Budou stát u Libiny obří elektrárny? Jednání bylo odročeno na podzim

LIBINA – Rozhodnutí obecního zastupitelstva v Libině ohledně výstavby obřích větrných elektráren minulý týden nepadlo. Na stůl se téma vrátí znovu až závěrem roku. Veřejná anketa o větrnících přitom ve vsi proběhla už na jaře.

Na katastru Libiny mají vyrůst dvě obří větrné elektrárny – jedna poblíž místní části Obědné, druhá směrem na Mladoňov. Foto: archiv

„Protože investor stavby teď musí řešit problémy v souvislosti s nedávnými bleskovými povodněmi, nemohl se na jednání zastupitelstva minulý týden dostavit. Z toho důvodu jsme projednávání stavby větrných elektráren odložili,“ vysvětlil starosta Libina Aleš Skála. 

Proti je 75 % obyvatel Libiny

Na katastru obce mají vyrůst dvě obří větrné elektrárny – jedna poblíž místní části Obědné, druhá směrem na Mladoňov. Postavit je tam chce společnost Úsovsko. Většina obyvatel obce je proti – v anketě větrníky odmítlo 75 procent lidí.

Na oplátku za povolení stavby investor nabízí obci statisíce korun ročně. „Tématem se budeme znovu zabývat na jednání zastupitelstva obce v prosinci,“ dodal starosta Skála.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava