Starosta oznámil kandidaturu do Senátu. Čeká ho silná konkurence

ZÁBŘEH – Starosta Zábřeha František John chce být novým senátorem za Zábřežsko a Olomoucko. Kandidaturu oznámil v zábřežské lokalitě Hlubinka. Jeho senátorskými prioritami má být doprava, cestovní ruch, sociální péče a zdravá krajina.

„Chci reprezentovat program a vizi odpovědné budoucnosti, která bude mít delší trvání než jen šest let politické funkce. Usiluji o to jako starosta a chci o to usilovat jako senátor, “ uvedl František John. 

Souboj starostů o Senát

John bude kandidovat za volební obvod číslo 66, který zahrnuje jižní část Šumperska a dále obce olomouckého okresu. Pokud chce v boji o Senát uspět, musí porazit kvalitní soupeře. Protikandidátem mu bude například dlouholetý starosta Medlova a krajský náměstek Jan Zahradníček. Dalším favoritem bude i oblíbený starosta Nákla, zpěvák kapely Stracené ráj Marek Ošťadal, který je známý také jako autor fiktivní postavy Pepin z Hané.

Podle zatím neověřených informací mají kandidaturu do Senátu za Zábřežsko a Mohelnicko oznámit i další starostové obcí.

Volby do Senátu se uskuteční letos v říjnu.

John už před třemi lety kandidoval do Parlamentu, tehdy mu křeslo poslance těsně uniklo. Starostou Zábřeha je třetí funkční období.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava