Fotbal je zpátky! O víkendu se rozjede naplno Vesnická derby liga

OKRES – Dietní období je minulostí, fotbal se vrací zpátky na scénu. Okresní dění v dlouhém přípravném období zpestří nově zorganizovaná Vesnická derby ligy. Klíčovými čtvrtfinálovými duely se rozehraje už o víkendu.

Za zrozením zajímavého soupeření stojí nápad Štěpána Roubalíka. foto: Petr Fišer

„Bohužel jsme oproti původnímu obsazení, s nímž jsme už napevno počítali, museli udělat ještě jednu týmovou změnu. Kvůli odstoupení trenéra Aleše Žaitlíka odvolalo svou účast mužstvo Bludova. I když nás to mrzelo, nedalo se nic dělat. Volné místo rychle zaplnili náhradníci z Bratrušova,“ prozradil jeden z hlavních organizátorů Jan Knobloch.

Liga mistrů mění název

Hlavní kouč lesnických fotbalistů po domluvě se svými kolegy vypustil z názvu monstrózní spojení „Liga mistrů“. „Znělo to atraktivně a poutavě, což se projevilo na ohlasech a zájmu spousty lidí. Nakonec jsme ale nechtěli nic příliš bombastického, co by vzbuzovalo přehnaný rozruch. Proto „jen“ Vesnická derby liga. Přece jen se bavíme o akci, která je hlavně přípravou na novou sezónu,“ vysvětloval Knobloch.

Ačkoliv má svěží fotbalová novinka vyřazovací charakter, všem přihlášeným celkům garantuje šest utkání. Po úvodním kole se týmy rozdělí do horního a dolního pavouka s tím, že v závěrečné fázi se bude hrát o první, třetí, páté a sedmé místo. Pokaždé na dva zápasy. „Hlavně nám jde o to, aby turnaj splnil svůj přípravný účel.“ 

ČTVRTFINÁLOVÝ LOS

PRVNÍ ZÁPASY: sobota 30. května: 13.30 Nový Malín – Bratrušov, 16.30 Zvole -Loštice. Neděle 31. května: 13.30 Leština – Štíty, 16.30 Lesnice – Sudkov.

ODVETNÁ UTKÁNÍ: sobota 6. června: 13.30 Sudkov – Lesnice, 16.30 Štíty – Leština. Neděle 7. června: 13.30 Zvole – Loštice, 16.30 Bratrušov – Nový Malín.

VESNICKÁ DERBY LIGA     

HRACÍ SYSTÉM: Formou pavouka až do konečného umístění, po vylosování dvojzápasu doma – venku dle pohárových pravidel. První vylosovaný tým začíná v domácím prostředí. 

TERMÍNY: 30. a 31. května, 6. a 7. června, 13. a 14. června, 20. a 21. června, 11. července. Začátky zápasů: 13.30 a 16.30 h. 

PRAVIDLA: Hrát se bude podle pravidel fotbalu od I. B třídy výše, to znamená s nehokejovým střídáním. Postupovat se bude jako v evropských pohárech (= gól venku má speciální důležitost). Pakliže bude po základní hrací době stejný výsledek i skóre, dojde na prodloužení a případné penalty. Pokud hráč obdrží červenou kartu, znamená to pro něj automatickou stopku na další utkání. 

CENY: Pro týmy na konečném prvním, druhém, třetím a pátém místě. Vyhlášen bude i nejlepší střelec.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava