Následky můžou být hrozivé, obává se trenér mladých hokejistů

ŠUMPERK, PRAHA – Padl definitivní verdikt. Neprofesionální soutěže v hokeji se ani letos nedohrají. Další stopka se týká druhé ligy mužů či extraligy dorostenců, v níž působí Mladí Draci ze Šumperka.

Radek Kučera na střídačce šumperských Mladých Draků. Foto: Petr Fišer

Vinou koronaviru a následných vládních opatření se sáhlo po ruční brzdě 11. října 2020. Od té doby mohli hokejisté a hokejistky pouze trénovat bez možnosti scházet se ve větších skupinách. Poslední naděje vyhasla poté, co padla možnost, že by se ze základní části daných soutěží stihla odehrát alespoň polovina utkání. Byla to podmínka nezbytná pro určení postupujících týmů a regulérní dokončení rozehraného ročníku. 

Smutný pohled

Je to smutný pohled, který se v pochmurném čase nabízí každý den. Za normálních okolností by se na šumperském zimním stadionu proháněli od rána až do večera natěšení hokejisté ze širokého okolí, kteří se zamilovali do nejrychlejší kolektivní hry na světě. Místo toho zeje Škoda aréna prázdnotou a z klidového stereotypu ji vyrušují akorát tréninky a zápasy mužských Draků, kteří mají výjimku platící pouze pro pravidelně testované profesionální sportovce.

„Něco takového jsem nepředpokládal ani v nejhorším snu. Říkal jsem si, že to časem odezní a všechno se uvolní. Povahou jsem optimista, takže jsem věřil, že se zimák zase zaplní a bude se bruslit, trénovat a hrát jako předtím,“ nezastírá hlavní kouč dorosteneckého výběru ze Šumperka Radek Kučera. „Mladé hráče to může ovlivnit úplně ve všem. I když jim posíláme individuální plán a různá videa, co mají a nemají dělat, led a bruslení jim nic nenahradí. Kór mladším ročníkům, které by v blízké budoucnosti měly bojovat o místa v dorosteneckém a juniorském týmu. Nechci přehánět, ale následky můžou být hrozivé.“



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava