POTVRZENO! Šéf Draků přihlásil první ligu

ŠUMPERK – Místo Kopřivnice nebo Nového Jičína začnou jezdit na Tyršův stadion slavné kluby z Kladna, Jihlavy, Prahy či Vsetína. I když šéf hokejových Draků Vladimír Velčovský podal přihlášku do Chance ligy s dostatečným předstihem, po sérii složitých jednání oficiálně potvrdil účast Šumperka v kvalitnější soutěži až ve čtvrtek.

Na hokejovém stadionu v Šumperku se příští sezónu bude zřejmě prohánět i legendární Jaromír Jágr. foto: archiv

Dračí rodina se vrací do lepší společnosti po čtyřech letech. „Po důkladném zvážení všech rizik, a naopak prestiže nabízené soutěže, jsme se rozhodli první ligu přihlásit a udělat maximum pro potěchu hokejového fanouška ze Šumperska i vzdálenějšího okolí. Naše snaha povede k tomu, abychom se pohybovali v klidných vodách tabulky, naplňovali Škoda arénu, a hlavně dodržovali všechny své závazky,“ řekl Velčovský. 

„Sezóna bude velice těžká. Prakticky celý svět je během několika měsíců vzhůru nohama. Několik stěžejních partnerů se dosud nevyjádřilo, jestli jsou nám schopni pomoci. Někteří zůstávají na stejných pozicích. Jiní museli, alespoň prozatím, podporu ukončit. Také z tohoto důvodu si nedokážu představit, že by se mělo hrát bez diváků, nebo s omezeným počtem. Je potřeba si férově říct, že ekonomika bude trvale ovlivňovat činnost klubu,“ dodal šumperský „boss“. 

Draky doprovodí do lákavější sportovní destinace další dva nováčci. Jedinečnou možnost neodmítlo Vrchlabí a ani kolínští Kozlové.

Na co se fanoušci můžou těšit? 

Kdyby se svým Kladnem dorazil legendární Jaromír Jágr, stařičká hala by se jistojistě zaplnila až po střechu a praskala by ve švech.

Divácky méně atraktivní souboje proti tuctovým a pořád dokola stejným soupeřům vystřídají daleko lákavější řežby se slavnými českými velikány Duklou Jihlava či Slavií Praha. Mezi opory týmu z hlavního města patří exšumperský forvard Daniel Vrdlovec.

Derby s hanáckými rivaly z Přerova a Prostějova byly vždycky třaskavé a nabité událostmi. Docházelo k nim nejen na ledě, ale i v hledišti. Od nového ročníku se znovu změní v aktuální téma.

Na seznam největších favoritů se stejně jako loni zařadí hokejisté Vsetína. Vedení valašského klubu se po skončení nedohrané sezóny rozloučilo se stávajícím hlavním trenérem, jímž byl rodák ze Šumperka Jiří Dopita.

Ač se jedná „pouze“ o druhou nejvyšší soutěž, absencemi známých osobností rozhodně netrpí. Parádní posilu nedávno představily Litoměřice. Z daleké Ostravy se jim upsal vítkovický tvrďák a čtyřnásobný reprezentant Jan Výtisk.

Dlouholetý litvínovský patriot Michal Trávníček se může honosit titulem extraligového šampióna. V nižším soutěžním patře bude tvrdit muziku hned několik korunovaných mistrů. Čtyřicetiletého matadora získalo do svých řad Ústí nad Labem.


OBSAZENÍ PRVNÍ LIGY

Havířov, Kadaň, Třebíč, Kladno, Chomutov, Prostějov, Ústí nad Labem, Přerov, Litoměřice, Slavia Praha, Poruba, Frýdek-Místek, Jihlava, Benátky nad Jizerou, Sokolov, Vsetín, Vrchlabí, Kolín, Šumperk.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava