Slavná „stará dáma“ z italského Turína má nevlastního bratra. Žije v Mohelnici a vyhlíží Cristiana Ronalda

MOHELNICE – Ve světě zná „starou dámu“ z Turína každý fotbalový nadšenec. Hvězdami nabitý Juventus patří k největším a nejpopulárnějším velikánům nejen na Apeninském poloostrově. Ale jen málokdo ví o tom, že se slavný italský gigant může pochlubit nevlastním bratrem. Žije na Moravě a letos oslavil kulaté třicáté narozeniny…

Řeč je o Juventusu Mohelnice. O týmu, jenž hrává domácí zápasy v nedalekých Moravičanech. O oddílu se stejnými značkovými dresy, v jehož čele sedí předseda Pavel Hampl. Obdivovatel Michela Platiniho a Pavla Nedvěda, dvou světových ikon, se nijak netají ani zájmem o současnou největší megastar bíločerného klubu Cristiana Ronalda.

„Když přestupoval z Realu Madrid do Juventusu, tajně jsme doufali, že půjde nejdřív k nám a trochu se u nás rozehraje. Bohužel to nevyšlo a v Turíně si ho nechali v áčku hned od začátku. Za rok má být volný, tak uvidíme. Situaci sledujeme a dál ji budeme monitorovat,“ prohlásil s úsměvem na tváři dlouholetý funkcionář.  

Zážitek k nezaplacení

Několikanásobné mistry Itálie mohl hltat na vlastní oči. „Na Juventusu jsme se byli podívat před mnoha lety v Praze, kde nastoupil proti Spartě. To, co jsme viděli, nás fascinovalo,“ vrátil se k prvním kapitolám dlouhého příběhu. „Možnost sledovat v akci slavného Platiniho? Zážitek k nezaplacení! Zalíbily se nám turínské dresy a celková nálada kolem tohoto věhlasného italského klubu. Když jsme později zakládali náš oddíl, shodli jsme se na tom, že ho pojmenujeme právě po něm.“ 

Ze začátku to bylo spíš o nadšení než o fotbale. Ale časem se mohelnický nováček neustále posouval směrem dopředu a jeho ambice narůstaly. O dva roky později se už neslavil každý gól, ale každý bod. „Po pěti letech se hráčská kostra vykrystalizovala z bývalých mohelnických fotbalistů, což byl i můj případ, a tehdejší pětatřicátníci pomalu vytlačovali ze sestavy původní zakladatele. Začínalo to mít jinačí šmrnc. Vždycky jsme upřednostňovali fotbal založený na technice. Nebylo to vyloženě jen o bojovnosti jako u mnoha jiných týmů na stejné soutěžní úrovni,“ tvrdí Hampl. 

Titul podzimních vicemistrů

Juventus je známá značka, která přitahuje pozornost na všech výkonnostních levelech. Dokonce i v okresním přeboru. „Každý se proti nám chce vytáhnout a v porovnání s jinými soupeři nám většina mužstev čelí v silnějším složení. Touží nás porazit a obrat o body. O to víc nás těší, že se to konkurenci v podzimní části moc nedařilo.“

Pavel Hampl dobře ví, o čem mluví. Mohelnice si ve zkrácené první polovině zajistila titul vicemistrů. „S podzimem jsme spokojeni nadmíru, vyšel nám až nad očekávání. Pokaždé chceme být co nejvýš, přičemž za základní prioritu považujeme záchranu. K té by mělo stačit 33 bodů, takže jsme na dobré cestě,“ usmívá se předsednický šéf. 

Mohelnický Juventus, to jsou hlavně zkušenosti. Stačí zmínit Daniela Šrota, Petra Ernekera, Kamila Šafáře nebo Davida Vyroubala. „V některých mančaftech je nemyslitelné, aby starší borci, pětačtyřicátníci, patřili do základní sestavy a mezi lídry týmu. Většinou to bývá tak, že veteráni nastupují na postech stoperů, nebo jen občas vyskočí jako střídající náhradníci. U nás obsazují stěžejní role,“ vysvětluje oddílový bafuňář. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava