V Jeseníkách se opět lyžuje, na Ovčárně jsou dva metry sněhu

JESENÍKY - Lyžaři se po nucené pauze kvůli omezením v souvislosti se šířením koronaviru mohou opět vydat na svahy v nejvyšších partiích Jeseníků.

Na Ovčárně by chtěli udržet provoz vleků až do konce dubna.

Lyžaři se po nucené pauze kvůli omezením v souvislosti se šířením koronaviru mohou opět vydat na svahy v nejvyšších partiích Jeseníků. Vleky tento týden spustilo nejvýše položené lyžařské středisko v tuzemsku na Ovčárně. 

Nadšence, kteří museli lyže odložit kvůli nařízení vlády o uzavření lyžařských středisek v polovině března, provází na horách nádherné počasí a až dva metry přírodního sněhu na sjezdovkách. Provozovatelé areálu by chtěli udržet provoz za dodržení nařízení až do konce dubna.

Je to na svobodné vůli lidí, zda přijedou

"Otevřít jsme se rozhodli na základě uvolnění opatření ministerstvem zdravotnictví a usnesení vlády týkajícího se veřejných sportovišť. Jsme středisko, kde nástupní a výstupní stanice nejsou řešeny hromadně, jsou řešeny individuálně, a provozy jsou od sebe vzdáleny půl kilometru. Je to na svobodné vůli lidí, zda přijedou, či ne. Bereme to jako službu, puštění lidí na sportoviště," řekl provozovatel areálu Josef Figura.

Provozovatel zároveň apeloval na návštěvníky, aby dodržovali potřebné rozestupy a na nástupišti vleků se pohybovali jen se zakrytými ústy a nosem.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava