Šumperk přišel o sportovní věž. Přesunula se zpátky do Ostravy

ŠUMPERK – Výška: 208 centimetrů. Váha: 112 kilogramů. Ještě v minulé sezóně měl basketbalový Šumperk ve svém středu dominantní věž, po níž se bránící soupeři šplhali a sápali s velkými obtížemi. Jenže nic netrvá věčně. Obrovitý pivot Josef Kresta se vrátil do známého severomoravského klubu, v jehož dresu pošilhával po elitní soutěži.

Josef Kresta (vpravo) strávil v Šumperku dlouhých osm sezón. Foto: Petr Fišer

Nehrají, netrénují a jen čekají. Košíkáři Šumperka stejně jako celá sportovní část republiky museli přijmout opatření spojená s nouzovým stavem. „Bůhví, kdy se zase všechno rozjede. A jestli vůbec. Popravdě moc nevěřím, že k restartu dojde začátkem listopadu,“ obává se trenér mužstva Radim Šíma.

Všechno zlé je k něčemu dobré

Nařízenou pauzu částečně uvítal z jednoho prostého důvodu. „Aspoň se dají do pořádku kluci, kteří měli nebo mají zdravotní problémy. Zatím jsme nebyli ani jednou kompletní. Patrik Sedláček se zranil těsně před startem sezóny a Marka Müllera v prvních kolech limitovalo bolavé koleno. Na konci druhého utkání nemohl skoro chodit a musel do nemocnice. Doktoři mu z něj vytáhli tekutinu a nasadili léky, které naštěstí zabraly,“ oddechl si šumperský kouč.

Pod košem zmizel Kresta

Ztráta klíčového tvůrce hry by byla hodně citelná. Podobně jako absence některého ze tří pivotů. „Protože můžeme točit jen Šicha, Špundu a Tůmu, přičemž prvně dva jmenovaní spadají do kategorie dříve narozených ročníků a nejsou schopni odehrát celých čtyřicet minut, na postu podkošového hráče nám pendluje Zdeněk Wiesner. Jeho zkušenosti nám potom zákonitě chybí na křídle.“

Na Tyršově stadiónu si sbalil věci Josef Kresta. Přes dva metry měřící obr se vrátil zpátky do Ostravy. Jen ne do VŠB, jak původně zamýšlel, ale do nově vytvořené rezervy Nové Huti. Prostředí v hale Tatran zná jako svoje vlastní boty. „Do mužstva dál zapracováváme mladší odchovance. Tůma a Tomeš už nehostují v Olomouci, a tak vypomáhají našemu béčku v krajské soutěži. Právě pro ně a další mladíky bychom druhou ligu rádi udrželi a zachovali,“ nastínil Šíma.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit