Emil Hekele má sebevědomí na rozdávání: „Do sezóny samozřejmě vstupuji s tím, že chci uhájit mistrovský titul.“

LOŠTICE – Zatímco v případě třech sponzorských partnerů a neokoukaného karbonového kola s mechanickými brzdami TRP se jedná o novinky, na jeho sebevědomí se nic nemění. Emil Hekele ho má znovu na rozdávání. „Začátkem roku jsem získal ten nejcennější domácí titul. Do sezóny samozřejmě vstupuji s tím, že bych ho chtěl obhájit,“ prohlásil odvážně.

Emil Hekele ještě nekončí. Naopak! Zraje jako víno. Foto: Jan Brychta

Postaral se o prvotřídní senzaci. Když se ve třiačtyřiceti letech stal mistrem republiky, cyklokrosový svět mu ležel u nohou. Pro někoho úctyhodný borec a velký dříč s buldočí povahou, pro jiného rebel, který se nebojí ozvat a bodat do vosího hnízda. Hekele je záruka toho, že na nudu nebude zbývat místo.

Inspirace v hvězdném Jágrovi

Loštický veterán přezdívaný Emilio v narážce na svůj věk uvedl jako inspiraci „nesmrtelného“ hokejistu Jaromíra Jágra. „Cyklokros mě baví víc a víc. Asi i díky tomu, že jsem starší a mám obrovské zkušenosti. Věřím, že budu jezdit ještě dlouho,“ usmíval se pod rouškou v národních barvách. S náročnou cyklistickou disciplínou přitom během kariéry už dvakrát sekl a ohlásil odchod ze závodní scény.

Jako lahodné toskánské víno

Pokaždé se ale vrátil a postupně dozrával jako lahodně chutnající toskánské víno. „Jsem přesvědčený o tom, že právě dres republikového šampióna mě bude motivovat a posouvat dál. Snad ze začátku chytím co nejrychleji ten správný rytmus.“

Pokud se v polovině listopadu pojede v Táboře závod Světového poháru, nerad by u toho chyběl. Oproti tomu k možné účasti na mistrovství světa na přelomu ledna a února v Belgii se vyjadřovat nechtěl. „To je ještě daleko,“ pronesl v krátkosti český mistr.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava