RASISMUS NA FOTBALE! Hráč vietnamského původu si šel stěžovat, že ho soupeř uráží. Od rozhodčího dostal červenou kartu

LOUČNÁ NAD DESNOU – Kalich hořkosti přetekl. Fotbalista Loučné Pham The Huynh Duc už nehodlal dále snášet, že je ve víkendovém utkání nejnižší krajské soutěže terčem rasistických nadávek. Po slovním napadení od hráče Rudy Radka Novotného si šel stěžovat k hlavnímu rozhodčímu. S jakým výsledkem? Dostal červenou kartu…

Ofenzivně laděný Pham The Huynh Duc před příchodem do Loučné hrával i za Šumperk a Rapotín. Foto: -ivet-

Arbitr Dušan Vachutka se hájil tím, že nic neslyšel. Protestující Duc měl reagovat směrem k jeho osobě otázkou: „Ty jsi to neviděl, ty zmrde?“ Což Vachutka uvedl i do zápisu o utkání.

Kdo komu vlastně nadával?

Podle domácí strany to bylo úplně jinak. „Náš hráč, který je vietnamského původu, se po hrubé urážce od Novotného obrátil na rozhodčího s dotazem: Slyšel jsi ty nadávky? Jak mi řekl ty zasranej žlutej zmrde? Došlo k okamžitému udělení červené karty s tím, že to hlavní sudí vztáhl na sebe a že mu do zmrdů nikdo nadávat nebude. Svým rozhodnutím zásadně chyboval a ovlivnil vývoj utkání. Dotaz na rasové urážky, kterých bylo během zápasu několik, si mylně vyložil tak, že jej náš hráč uráží a použil vůči němu vulgární slovo. Podáme oficiální protest,“ hájil svého svěřence loučenský trenér Tomáš Dirgas.

Po vstřeleném gólu šel do sprch

Záložník nosící číslo 10 stačil před svým předčasným odchodem ze scény vyrovnat. Po faulu na spoluhráče Bureše provedl exekuci trestného kopu z dvaceti metrů znamenitě, ideálně trefeným balónem překonal zeď i velezkušeného veterána Klímu. V souboji generací mu vymetl horní kout.

I. B TŘÍDA C

LOUČNÁ – RUDA 1:1 (0:1), 4:1 na penalty

BRANKY: 48. PTH Duc - 14. M. Fišer. Diváci: 41. 

SESTAVA LOUČNÁ: Mucha – Kostiha, Čeloud, J. Hložánka, Kühndel – Mátl, D. Křepský, - A. Bureš, PTH Duc, Dorňák – Klaban.

SESTAVA RUDA: Klíma – M. Ruprich, L. Kreif, Makeš, T. Drtílek – Mazák, Mitáš, L. Kvapilík – M. Fišer, R. Novotný, J. Bank.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava