Když žena poráží muže. Sportovní "všeumělka" Eva Filipiová ví, jak na to

ŠUMPERK – Zná recept, jak vyhrávat. Jakmile se postaví na start běžeckého závodu Eva Filipiová, většina konkurentek vyvrací oči. Automaticky se totiž snižuje jejich šance na vítězství. Všestranná sportovkyně je kolikrát tak rychlá, že poráží i mužské soupeře. A rozhodně se nebavíme o několika málo jednotlivcích.

Jeden příklad za všechny. Ve středečním závodu, který spadal do známého regionálního seriálu Chlapácký běh, šlo o to, abyste za hodinu čistého času „nakroužili“ co nejvíce kilometrů. Dvaatřicetiletá fyzioterapeutka jich na tartanové dráze Tyršova stadiónu urazila takřka patnáct a v absolutním pořadí se zařadila na čtvrté místo. 

Jen tím navázala na velmi dobrý výkon, který předvedla v rámci druhého ročníku očekávané akce ŠumpeRUN. Zasloužená šampiónka ženské kategorie pokořila cílovou čáru jako třináctá, a jak u ní bývá zvykem, zastínila celou řadu konkurentů opačného pohlaví. 

Florbal a volejbal zařadila na vedlejší kolej

Na loňském pražském půlmaratonu nenašla v poli českých závodnic žádnou přemožitelku a časem 1:20:14 potvrdila, že je s ní potřeba počítat i na velkých podnicích. „Běhávám převážně sama. Obvykle šestkrát týdně v Šumperku a okolí,“ prozradila na sebe sportovní „všeumělka“, která si v dresu Asperu zahrála nejvyšší florbalovou soutěž. „Od doby, co se běh dostal do popředí, se florbal ocitl na vedlejší koleji. A společně s ním i volejbal. Do tréninku zařazuji plávání, běžky, kolo. Je toho víc.“

Když zrovna nekmitá nohama, nebo není v práci, s velkou oblibou vyráží na horské výlety. „Jsem ze Šumperka, takže nejkrásnější hory jsou pro mě Jeseníky. Ale moc hezky je taky na Slovensku, například Malá Fatra. Obecně mám radši spíše odlehlejší místa bez zástupu lidí.“ 


ŠUMPERSKÁ HODINOVKA

ABSOLUTNÍ POŘADÍ (43 běžců): 1. T. Křivohlávek 17590 m, 2. J. Málek (Kosteljinak.cz) 15573, 3. J. Jílek (KVS Šumperk) 15200, 4. E. Filipiová 14950, 5. L. Mazák (Hrabenov) 14774, 6. R. Pumprla (SK Salith sport) 14700, 7. P. Novák (Cyklo Polách) 14656, 8. J. Doležal (PH Brníčko) 14630, 9. P. Miča (Bratrušov) 14442, 10. V. Ryšavý (Šumperk) 14410.

ŠUMPERSKÝ PRCEK (32): 1. A. Jordán (KVS) 3249, 2. T. Küschner (Atletika Šumperk) 3247, 3. Š. Kabourek (Moravský Beroun) 3245, 4. O. Chaloupek (Lanškroun) 3215, 5. V. Kušík (Hluchák) 2945. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava