Zimní stadión v Šumperku zažil historickou premiéru, všichni diváci museli při hokeji sedět. „Proč proboha nemůžeme stát?“ hudrovali nakvašeně

ŠUMPERK – Co nás ještě čeká, kroutila většina příznivců nakvašeně hlavou při premiéře, o kterou stál asi jen málokdo. Ačkoliv na to Škoda aréna v Šumperku není stavěná, všichni příchozí při sledování prvoligového hokejového utkání mezi domácími Draky a pražskou Slavií museli sedět.

Pozitivně ladění fandové si dobrou náladu jen tak pokazit nenechají. Ať už musí na hokeji sedět, nebo stát. Výsledek středečního utkání je každopádně vůbec nepotěšil. Foto: -ivet-

Jiná možnost neexistovala

Za současného „covid“ trápení, díky němuž dochází k bezpečnostním příkazům a nařízením, v tomto případě těžko pochopitelným, to byla jediná možnost. Jinak by se hrálo před prázdnými tribunami. 

„Klub chápe, že aktuální opatření nejsou pohodlná. Udělali jsme maximum pro to, aby fanoušci mohli hokej v Šumperku dál navštěvovat. Pojďme si tedy pořádně užít Chance ligu, než přijdou další opatření, která by mohla návštěvnost úplně zamezit,“ zaznělo v oficiálním klubovém prohlášení před středečním duelem.

Bylo téměř vyprodáno

Do útrob zimního stadiónu mohlo být vpuštěno 528 lidí. Bylo takřka vyprodáno, o vstupenku s přiděleným místem projevilo u dvou pokladen zájem 515 diváků. K naplnění povolené kapacity tak zbývalo minimum volných míst.

Byl to nezvyklý pohled. Přestože jedna z nejstarších hokejových hal v republice prošla rekonstrukcí, o žádném komfortu nemohla být řeč. Naopak. Málokdo měl o dění na ledě dokonalý přehled, výhled dvou třetin přihlížejících nebyl ideální. Někdo se před dvouhodinovým sezením na studených schodech vybavil nejrůznějšími podsedáky a dekami, někdo vsadil na tekutou pomoc v podobě vonící slivovice. 

Žádný gól, žádné body

„Absolutně nerozumím tomu, proč se v těchto podmínkách a počtech nemůže stát. Stejně vedle sebe sedíme s minimálními rozestupy. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale hlava mi to nebere. Je to totální blbost,“ postěžoval si Petr Jurásek, pravidelný „konzument“ dračích zápasů ze Šumperka. „Těm nahoře dnes docela závidím,“ upřel svůj pohled do prostoru VIP balkónu, kde žádná sedící omezení neplatila.

Draci podlehli slavnému soupeři z Prahy o čtyři góly, aniž by sami aspoň jednou skórovali. Dvakrát inkasovali v oslabení, jednou dokonce při vlastní přesilovce. „Za klíčová považuji naše vyloučení. Také málo střílíme a na úkor jednoduchých řešení vymýšlíme zbytečné kličky. Když po dvou třetinách prohráváte 0:3 s někým, jako je Slavia, těžko s tím ve zbytku zápasu něco zmůžete,“ uvědomoval si trenér Šumperka Martin Sobotka. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava