Mikuláš Nevrkla si mistrovským titulem řekl o start na olympijských hrách v Tokiu. Nejspíš nikam nepoletí

BENÁTKY NAD JIZEROU – Za normálních okolností by mohl pošilhávat po účasti na letních olympijských hrách v japonském Tokiu. Jenže bude mít s největší pravděpodobností smůlu. Mikuláše Nevrklu může hřát u srdce alespoň to, že je pro letošní rok nejlepším bikrosařem v republice.

Mikuláš Nevrkla a jeho radost z mistrovského titulu v elitní mužské kategorii. Foto: -rej-

Sbírka mladého univerzála z národních šampionátů je kompletní. Po několika titulech mezi mládežníky odvedl nejkvalitnější práci v prestižní mužské kategorii Elite. V Benátkách nad Jizerou se postavilo na start přes 400 jezdců.

Režírování podle představ

Rychlík z Rapotína se od první zatáčky držel v čele a finálové vyvrcholení režíroval přesně podle svých představ. Odměnou mu bylo natočení „oskarového“ šlágru se zlatou pointou. Na druhou pozici odsunul úřadujícího mistra Dominika Topinku.

„Olympiádu bohužel tak ořezali a genderově vyvážili, že tam bude závodit jen 24 lidí z celého světa podle rankingu,“ vysvětloval Mikulášův otec a trenér Michal Nevrkla, proč jeho syn nejspíš do Tokia nepoletí.  

Nevrkla „junior“ je pověstný tím, že dokáže rozjet na maximální otáčky takřka všechna závodní kola. Kromě bikrosového BMX je úspěšný i v divokých bikerských sjezdech. 






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava