Nový trenér Draků má ztížený start. Na odchodu jsou dvě velké opory

ŠUMPERK – Hokejový Šumperk má nového hlavního kouče. Volného kormidla po úspěšném a oblíbeném předchůdci Janečkovi, jenž se nechal zlákat atraktivní nabídkou ambiciózní Poruby, se chopí dlouholetá ikona Žďáru nad Sázavou Martin Sobotka. Start a rozjezd na Tyršově stadiónu mu zkomplikovaly zaječí úmysly dvou velkých opor.

K podpisu na jeden rok s následnou opcí došlo během pondělí. Pětačtyřicetiletý kormidelník si v mateřském klubu vyzkoušel roli hráče, trenéra A-týmu, šéftrenéra mládeže a oddílového sekretáře. Za málo peněz produkoval se svou skromnou kapelou hodně zajímavé muziky, což mu vyneslo angažmá ve vyšší soutěži. 

Hned na úvod nové štace dovedl Horáckou Slavii k bezproblémovému postupu do čtvrtfinále prvoligového play-off. V Třebíči působil až do ostudného domácího debaklu, který pohasínající „Bílé hvězdy“ utrpěly od Prostějova. „Měli jsme v hledáčku nějakých šest jmen. Nakonec jsme se rozhodli pro Martina Sobotku. Je to mladý trenér a k našemu výběru, který se bude postupně doplňovat pro úspěšné působení ve vyšší soutěži, bude dobře pasovat,“ vysvětloval důvod své volby ředitel Draků Vladimír Velčovský.

Nově dosazená hlavní postava šumperské střídačky musí počítat s několika potvrzenými odchody. Dva z nich jsou hodně nepříjemné.

Velká ztráta číslo 1. Jedna z nejzářivějších hvězd základní části ve druhé lize skupiny Východ "balí kufry“. S třiatřiceti góly nejlepší střelec Daniel Vachutka je v hledáčku vážného zájemce z Chance ligy a vyloučena není ani jeho premiérová štace v zahraničí. 

Velká ztráta číslo 2. Navlas stejně je na tom důležitý článek obranného soukolí Tomáš Drtil. Ofenzivně laděný bek v předešlém nedokončeném ročníku vypomáhal Prostějovu, kam ho v rámci střídavých startů několikrát doprovázel právě Vachutka. Zamíří oba k hanáckým Jestřábům?

Na Tyršově stadiónu dohrálo sedm forvardů. Po dvou letech se loučí Dominik Pokorný, po jediné sezóně Adam Kofroň. Smlouvu nedostane ani ruský rychlík Vladimir Antonov a trojice mladých odchovanců Michal Horký, Martin Urban a Libor Šíp. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava