Centrum Šumperka se promění ve sportovní „mraveniště“. Běžecký svátek stojí na prahu druhého ročníku

ŠUMPERK - Městská památková zóna v Šumperku se promění ve sportovní „mraveniště“. V historickém centru okresního města si to rozdá přes 300 běžeckých nadšenců ze všech koutů republiky. Kdy? Už v neděli třináctého! Závod ŠumpeRUN stojí na prahu druhého ročníku.

ŠumpeRUN je závodem pro všechny věkové kategorie. Ne každý je se svým výkonem spokojený :) Foto: Věra Václavková

Pro diváky budou nejatraktivnější úseky nejen na náměstí Míru, ale také na Hlavní třídě a v Sadech 1. máje. „Zmíněné lokality nabízí dostatek místa a příležitostí k fandění a povzbuzování. Věříme, že se znovu vytvoří skvělá atmosféra,“ prohlásil natěšeně za organizátorskou partu Bohuslav Vondruška. Průvodcem celého dne bude Lukáš Kobza, moderátor Rádia Haná.

Startovní listina pro jednotlivce je už plná

Mezi nejzajímavější novinky patří štafetové zpestření. Tříčlenná mužská, ženská i smíšená družstva se představí v rámci hlavního závodu, přičemž každý člen týmu absolvuje jedno kolo. Zatímco listina jednotlivců se už beznadějně zaplnila, ve štafetách stále zůstávala volná místa. Stejně na tom byly doprovodné mládežnické a dětské kategorie. 

Na řidiče čekají dopravní omezení

Zázemí bude po vzoru předchozího ročníku umístěno na radnici. Prezentace se tam spustí už v sobotu večer. Startovní čísla budou obsahovat elektronický čip pro měření času a každému aktérovi zůstanou na památku. „S pořádáním závodu v ulicích města budou spojená také jistá dopravní omezení. Předem děkujeme všem dotčeným obyvatelům města za vstřícnost a trpělivost,“ řekl Vondruška.


ČASOVÝ HARMONOGRAM

SOBOTA 12. ZÁŘÍ: 17.00 – 19.00 prezentace na radnici.

NEDĚLE 13. ZÁŘÍ: 8.00 začátek prezentace na radnici, 10.00 start závodů v dětských kategoriích, 11.00 vyhlášení výsledků, 11.45 seřazování ve startovním koridoru hlavního závodu a rozprava, 12.00 start hlavního závodu a štafet, 13.30 limit pro dokončení závodu, 14.00 vyhlášení výsledků, 14.30 losování tomboly, 15.00 afterparty.

TRAŤ HLAVNÍHO ZÁVODU

Náměstí Míru – Starobranská – Gen. Svobody – Hlavní třída – Sady 1. máje – 17. listopadu – Hlavní třída – Terezínská – Kozinova – Gen. Svobody – Langrova – Ztracená – Okružní – park pod SZŠ – Radniční – Kladská – nám. Míru. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava