David Jílek to dokázal! Vydřel medaili z mistrovství republiky

PIEŠŤANY – Moravský Zábřeh se může pyšnit třetím nejlepším triatlonistou v republice. David Jílek více než zdatně proháněl českou elitu a v Piešťanech si užil dobu bronzovou.

Víkendové setkání u bývalých federálních sousedů bylo zároveň zahajovacím závodem Českého poháru, a tak není divu, že se těšilo velkému zájmu triatlonistů z obou zemí. Na start se postavilo 237 mužů a žen.

Kromě horkého počasí na ně čekaly náročné ironmanské vzdálenosti. Nejprve 3800 plaveckých metrů v řece Váh, poté 180 kilometrů v rámci šesti cyklistických okruhů mezi piešťanskou loděnicí a Červeníkem a nakonec maratónská část běhu, která aktéry zaváděla do městského parku.

Na kole svištěl průměrnou rychlostí přes 38 kilometrů v hodině

Jílek v úvodním plavání nabral menší ztrátu díky rozepnutému dresu. Zádrhel se mu podařilo vyřešit v prvním výběhu z vody. Postupně se dotáhl na čtyřčlennou skupinku, s níž doplaval před druhou výzvu. 

Jízda na kole se nesla ve znamení obrovského vedra, nepříjemného větru a nezáživné roviny, která zábřežskému reprezentantovi moc nesedí. I tak neustále měnil tempo a snažil se svým soupeřům lehce poodjet. Po silnici se pohyboval průměrnou rychlostí přes 38 kilometrů v hodině.

Kvůli křečím nevyšel útok na druhé místo

V úmorném běžeckém „pekle“ se dlouhou dobu držel po boku triatlonové legendy Petra Vavrouška, a to s cílem udržet se v boji o druhé místo v rámci republikového hodnocení. Kvůli křečím však musel několikrát zastavit a své záměry přehodnotit. Za novou prioritu zvolil pohlídání bronzové příčky, což se ukázalo jako správná volba. Po krátkém zastavení v „penalty boxu“ za špatně odhozený bidon se v cíli objevil za 8 hodin a 46 minut. Nový osobní rekord na dlouhých tratích z něj udělal třetího nejlepšího českého závodníka a pátého muže celkového pořadí.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit