Šumperskem prosviští mezinárodní kvalita. Cyklistická Czech Tour slibuje velké zážitky

MORAVA – Na moravských silnicích se odehrají nelítostné bitvy o každý metr. Budou prošpikované velkou mezinárodní kvalitou. Pořadatelé cyklistické Czech Tour se vytáhli a nachystali hned několik prémiových bonusů, díky nimž budou k mání výjimečné zážitky. A to i na Šumpersku!

Novým ředitelem se stala známá osobnost české cyklistiky Leopold König, jenž se proslavil na Tour de France, Giru d´Italia a olympijských hrách v Riu de Janeioro. Czech Tour dokázal vyhrát hned dvakrát. „Vstupuji do nové životní éry a nových životních zkušeností. Na zajímavou práci se moc těším. Nabízí mi unikátní příležitost zůstat v profesionálním cyklistickém světě,“ pochvaloval si König.

Jediná etapová „jednička“

Svým jménem a nezanedbatelným příspěvkem a přínosem podporuje projekt, který je jediným etapovým tahákem v České republice spadajícím do jedničkové kategorie. Postupem času začal vyčnívat natolik, že v dnešní době patří k nejdůležitějším podnikům na území starého kontinentu. 

S přibývající popularitou docházelo k prodlužování trati. Letos se natáhne na 586 kilometrů s převýšením 9000 metrů. Atraktivní show se odehraje v regionech Olomouckého, Moravskoslezského, Pardubického a Zlínského kraje. Mezi atraktivní místa, kde se bude zápolit o horské a sprinterské prémie, se zařadí Dlouhé Stráně či Červenohorské sedlo.

Pro fanoušky ze šumperského okresu bude nejzajímavější závěrečná čtvrtá etapa, která odstartuje 9. srpna v Mohelnici a před výšlapem do hor postupně povede přes Dubicko, Bludov, Šumperk a Loučnou nad Desnou. Společně s policií ji zabezpečí místní oddíly SPORTON a SK Salith sport. 

S ještě většími grády

Czech Tour provází v posledních letech vynikající bouřlivá kulisa, která se dá srovnat se starými časy legendárního Závodu Míru před rokem 1989. Spolu s výrazným mediálním zásahem, včetně televizních přenosů a záznamů, se jedná o jednu z největších akcí českého sportovního kalendáře. V předešlém roce naplno zazářily hvězdy týmu Mitchelton Scott, přičemž z celkového prvenství při finále ve Šternberku se radoval Daryl Impey. 

Ještě větší grády bude mít dvanáctý ročník. Tak kvalitní konkurence v Česku nikdy nezávodila! „Jsme nadšení. Fandům se předvede opravdová světová špička. Z Word Tour týmů se můžou těšit na zástupce pěti profi stájí. Pro jezdce jsme připravili náročnou trať se šestnácti vrchařskými prémiemi,“ pochlubil se Jaroslav Vašíček z pořádající TTV Sport Group.

ETAPY CZECH TOUR

6. SRPNA: Uničov (18,6 km). 7. SRPNA: Prostějov – Uničov (193,4 km). 8. SRPNA: Olomouc – Frýdek-Místek (209,8 km). 9. SRPNA: Mohelnice – Šternberk (179,2 km).




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit