Vojtěch Bednarský si může otevřít továrnu na vítězné vavříny. Triumfoval popáté v řadě

ZÁBŘEH – Z fleku by si mohl otevřít továrnu zaměřenou na produkci sportovních vavřínů. Welzlův kvadriatlon má popáté za sebou stejného vítěze. Vojtěcha Bednarského nezlomilo bláto, bahenní peklo, mokrá trať ani houževnatý odpor snaživých soupeřů. Z trůnu se nenechal sesadit ani letos.

Otevřenému mistrovství republiky v extrémním kvadriatlonu dál kraluje Vojtěch Bednarský. Foto: archiv

Vytrvalý déšť, který se na Zábřeh valil celou noc, dával tušit, že se jubilejní desáté pokračování zařadí mezi nejbláznivější v dosavadní historii. A předpoklady se skutečně naplnily. Otevřené mistrovství republiky bylo bolavé a plné pádů.

„Kolegové z týmu to hodně napálili. Běh a plavání zvládli výborně. Samostatnou kapitolou byly nelehké podmínky. I když nebyly v žádném ohledu jednoduché, dalo se s nimi poprat. Všichni je měli stejné,“ popisoval v cíli staronový vítěz, jenž si rozhodující náskok vypracoval na kolečkových bruslích. Ačkoliv netriumfoval stylem start – cíl jako v minulosti už několikrát, vůbec mu to nevadilo. Další zářez na pažbu dotvořil s pomocí strojového tempa při jízdě na horském kole. Tvořilo ji třináct nevyzpytatelných kilometrů.

„Popravdě jsem ani nedoufal, že bych kluky, kteří dělají olympijský triatlon, mohl porazit. I proto, že mě čekaly státnice a měl jsem studijní povinnosti. V můj prospěch nejspíš hrála znalost domácího prostředí.“

Obhájkyně neměla konkurenci

V ženské kategorii nenašla přemožitelku Pavlína Poláčková. Obhájkyně prvenství to nekompromisně natřela velké části mužské konkurence a v absolutním pořadí se zařadila na konec elitní desítky. „Bylo to těžké a náročné, ale přesně takové výzvy zbožňuju. Zlepšila jsem se ve všech disciplínách, za což jsem ráda. Trochu jsem se obávala některých úseků na horském kole, a jak se později ukázalo, oprávněně. Bylo to sice obtížné, ale zároveň i krásné zpestření na závěr.“

Výtečně namíchaný koktejl

Welzlův kvadriatlon je mimo jiné o poznávání vlastních schopností. A také o výborném mixu namíchaném od sehraných pořadatelů. Každoročně s ním dokážou zabodovat i u nejmenších benjamínků. Ti se po boku svých rodičů projeli na tobogánu nebo lezli pískem. „Program a kategorie jsme se snažili sestavit tak, aby si náš den užívala celá rodina. Jde nám hlavně o to, aby byli všichni spokojení,“ ujišťoval za organizátory Pavel Bruštík.


ELITNÍ DESÍTKA

ABSOLUTNÍ POŘADÍ: 1. Vojtěch Bednarský 1:10:07 h., 2. R. Grebik 1:13:31, 3. Václav Bednarský (všichni Titan Trilife) 1:13:59, 4. D. Jílek (Zábřeh) 1:14:51, 5. F. Hanslián (MFA) 1:18:23, 6. F. Lužný (Rožnov) 1:18:25, 7. F. Václavík (Zlín) 1:19:02, 8. I. Vrba (Přerov) 1:21:09, 9. M. Voženílek (SK Salith sport) 1:22:44, 10. P. Poláčková (Vyškov) 1:22:54.






INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit