Dietos se nemůžou najít, ze tří zápasových pokusů jim vyšel jediný

ŠUMPERK – Nenacházeli se v jednoduché pozici. Po úvodní porážce v Teplicích museli bojovat nejen s odporem dalšího soupeře, ale také s početnou marodkou. Jak se později ukázalo, hráči amerického fotbalu ze Šumperka se s Táborem trápili víc, než bylo zdrávo.

I když jim snaha nechybí, šumperští Dietos se zatím po nepříjemných protivnících natahují spíše marně. V domácím utkání nestačili na hradecké Dragons. Foto: Lukáš Ospálek

Mužstvo stíhané vynucenými absencemi si muselo sáhnout na pomyslné fotbalové dno a zmobilizovat veškeré síly, aby dokázalo zápas zvrátit ve svůj prospěch.

Od samého úvodu bylo vidět, že šumperský útok není vyladěn na správnou notu. Ne že by na tom útočná vozba táborských lišek byla lépe, ale přece jen působila o něco svěžejším dojmem. Dietos nenacházeli při ofenzivních snahách potřebný rytmus a daleko častěji byla na hřišti v pohotovosti jejich obrana.

Obrat ve druhém poločase

Zlom nastal až ve druhé půli. Skórující Adam Fuhrmann přispěl k vyrovnání a spustil lavinu čtyř touchdownů v řadě. Mezi dva zápisy Davida Křepského se vměstnal Vítězslav Volek. Konečné skóre? 28:7!

„Vyzdvihnout je potřeba spolehlivou pravačku a sílu v noze Lukáše Křenka. Naplno ukázal, že zkušenosti z klasické kopané jsou v jeho dolní končetině velmi znát. Pochvalu zaslouží i defenziva, která jako celek působila dobrým dojmem,“ zbilancoval vítězné odpoledne tiskový mluvčí šumperských Dietos Milan Kolařík.

Úsměv dlouho nevydržel

Úsměv na tváři obětavému funkcionáři dlouho nevydržel. Šumperk měl výhodu domácího prostředí i další víkend proti Hradci Králové a tentokráte ji nevyužil. O jeho porážce 16:26 rozhodla v houpačkám střetnutí poslední čtvrtina, kterou projel v poměru 0:13. Vaz mu zlomily přesné passové přihrávky od hradeckého hrdiny a kata v jedné osobě. Byl jím Michal Žahourek.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava