Bartošův Bratrušov vyplenil Šumperk! Dlouholetý bafuňář s partou zapálených bojovníků bývalého „chlebodárce“ nešetřil

ŠUMPERK – Jen těžko byste ve větrném víkendovém odpoledni hledali někoho, kdo se vezl na vlně větší fotbalové euforie. Bořivoj Bartoš se svým Bratrušovem v očekávaném okresním derby porazil rezervu klubu, v němž dlouhá léta zastával funkci věrného předsedy.

Bratrušovská skvadra jen několik minut poté, co dobyla šumperskou tvrz. Foto: FCB

Hostující mužstvo ve vypjatém utkání okresního přeboru dokázal vybláznit natolik, že se příkladně pralo o každý míč. Známý bafuňář před několika lety přesedlal na dráhu kouče a v oddíle, kde prožil část bohaté kariéry, odvádí dobrou práci. Že má i v pokročilém sportovním věku pro strach uděláno, dokazuje fakt, že se nebojí vyběhnout na zelený trávník jako žolík ze střídačky. 

Jinak tomu nebylo ani ve šlágru kola. Že je mu čtyřiapadesát? No a co! Charismatický bouřlivák si jedinečnou možnost nenechal ujít a deset minut před koncem sklidil hlasité ovace zaplněné tribuny. Přímo ze hřiště pak mohl asistovat u závěrečného hvizdu dobře pískajícího hlavního rozhodčího Jana Majstršina.

Pohádka se slastným koncem

Bratrušovská pohádka odehrávající se na dvoře šumperského království měla slastné vyvrcholení. I když hosté od šesté minuty prohrávali, zbraně nesložili. Po vyrovnání Davida Matyse přitlačili na pilu a ve druhém dějství dramatického představení si vynutili převahu. Mimo jiné díky tomu, že je zdobila znatelnější touha po třech bodech.

Zasloužené odměny se dočkali ve chvíli, kdy se Vít Václahovský přihlásil do soutěže o nejhezčí trefu měsíce. Jeho úchvatné nůžky přes hlavu vykouzlené zády k brankovému zařízení střihly do míče natolik efektně i efektivně zároveň, že byl překvapený gólman Jakub Žanda nedobrovolně odsouzen do role truchlícího rybáře, co musí tahat zakulaceného kapříka z děrované sítě.

Domácí mladíci se na kloudnější odpověď nezmohli. Až na jednu vážnější příležitost bušili do pevného obranného valu houževnatého protivníka marně. Nic na tom nezměnilo ani další aktivní zapojení Bohdana Hecla, jenž se do zápasového kolotoče vrátil v osmačtyřiceti letech. Klobouček, „pane Komár“!

Bratrušov chtěl víc

V souboji dvou veteránů měla pádnější důvod k radosti parta kolem „nesmrtelného“ Bartoše. Ten po boku svého syna – Bořivoje juniora – slavil s natěšenou ekipou odhodlaných svěřenců cennou výhru na stadionu, který zná stejně dobře jako vlastní boty. Holt, když se chce, všechno jde.

Bratrušov chtěl k potěšení početného tábora slavících fanoušků daleko víc. Právě několikrát zmiňovaný motivátor Bartoš v tom sehrál jeden z klíčových partů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava