Kotel znovu ožije sportem, stane se rájem běžeckých nadšenců

ŠUMPERK - Šumperský kotel ožije běžeckými závody pro širokou sportovní veřejnost. Naváže se tím na bohatou historii, kdy hojně navštěvovaný areál hostil proslulé motorkářské akce. A právě původní motokrosovou trať bude kopírovat trasa nového běžeckého závodu.

První květnovou sobotu bude Šumperský kotel hostit běžce všech generací. Foto: Pixabay

Po ukončení éry závodů s vůní benzínu a jejich přestěhování na Rapotínskou stráň došlo ve známé lokalitě k částečné revitalizaci a hledalo se vhodné využití. Dnes se stal oddechovou zónou s discgolfovým hřištěm, čímž se sem vrátil život. 

Soupeření určené pro všechny

V sobotu 6. května bude Šumperský kotel hostit běžecké soupeření, kterého se může zúčastnit každý, kdo holduje běhu, byť třeba v rekreační míře. Vypsány jsou kategorie od dětí přes mládež, dospělé až po seniory. Trať povede převážně v areálu a bude z velké části kopírovat původní motokrosovou trať. Závodníci mají zabezpečený startovní balíček, pitný režim a občerstvení. O něj nebudou ochuzeni ani přihlížející diváci.

Registrace probíhá on-line formou na webových stránkách ZDE. Kdo se rozmyslí na poslední chvíli, může se přihlásit v den konání přímo na místě. Měření obstará profesionální časomíra ORGSU, díky čemuž budou výsledky k dispozici ihned po závodě. Vyhodnoceno bude šest nejrychlejších běžců v každé kategorii, v sázce budou zajímavé ceny.

Zpestření obstará otevřené klání ve stoupání do vrchu, do nějž se můžou zapojit všichni příchozí. Bude to výběh do legendární „skály“, kde byla dříve k vidění spousta atraktivních soubojů legendárních sajdkár. Na celé akci se podílejí Olomoucký kraj, město Šumperk a Český běh.

VÍCE INFORMACÍ:

Ladislav Sebök – mobil: 603 440 424, e-mail: ladislav.sebok@sumperskasportovni.cz.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava