Loštická rarita: fotbalový klub z tvarůžkářského města vypustí do nové sezóny tři mužské týmy

LOŠTICE, ŠUMPERK – V nesnadné době, kdy většina sportovních oddílů zápolí s nedostatkem hráčského materiálu, je to obdivuhodná rarita. Fotbalové Loštice vypustí do nové sezóny tři mužské týmy!

Ve stále početnější rodině, která má svůj domov pod Borovým lesem, to dotáhli tak daleko, že budou soupeřit na několika frontách zároveň. Vlajková loď popluje v I. B třídě, druhé mužstvo v okresním přeboru a nově poskládané céčko ve III. třídě. 

Posun i v Šumperku

Pozitivní změnu hlásí i divizní Šumperk. Vedení klubu se kvůli velkému počtu mladých hráčů rozhodlo, že založí rezervní B tým. Protože se na fotbalové scéně na rozdíl od hokeje žádná soutěž nedá koupit a je nutné postupovat sportovní cestou, bude muset začít od nejnižšího výkonnostního patra v takzvané „pralesní lize“.

„Rozmýšleli jsme se, zda se přihlásit do okresní soutěže dorostu, dorosteneckého krajského přeboru, nebo do III. třídy mužů. Pro kluky jsme hledali optimální výzvu,“ řekl klubový trenér Bohdan Hecl, v současné době zodpovídající za kategorii U17.

„První variantu jsme zamítli, jelikož by pro ně neměla valný přínos. Nakonec jsme zvolili mužskou variantu, a to z důvodu dlouhodobé koncepce. Rádi bychom náš nový výběr posunuli v soutěžní hierarchii výš. Pro mladé hráče to bude šance adaptovat se na fotbal mezi dospělými a setrvat přitom v Šumperku,“ dodal Hecl.

Na Tyršově stadiónu se tak vydali po stejné stezce jako nedaleký Zábřeh před rokem. 

OBSAZENÍ SOUTĚŽÍ

DIVIZE E: Šumperk, Vsetín, Nové Sady, Hranice, Všechovice, HFK Olomouc, Slavičín, Skaštice, Přerov, Kozlovice, Bzenec, Valašské Meziříčí, Strání, Brumov.

KRAJSKÝ PŘEBOR: Rapotín, Mohelnice, Velké Losiny, Zábřeh, Jeseník, Šternberk, Medlov, Kralice, Litovel, Bohuňovice, Lutín, Dolany, Ústí, Lipová, Želatovice, Brodek u Přerova.   

I. A TŘÍDA A: Lesnice, Bohdíkov, Maletín, Bělkovice, Troubelice, Paseka, Chválkovice, Chomoutov, Konice, Hlubočky, Haňovice, Česká Ves, Náměšť, Olešnice. 

I. B TŘÍDA B: Zvole, Loštice, Smržice, Černovír, Doloplazy, Kožušany, Jesenec, Hněvotín, Moravský Beroun, Šternberk B, Haná Prostějov, Velká Bystřice, Velký Týnec, Slatinice.

I. B TŘÍDA C: Loučná, Vikýřovice, Postřelmov, Libina, Ruda, Sudkov, Jindřichov, Nový Malín, Bludov, Štíty, Písečná, Žulová, Mikulovice, Bernartice.

OKRESNÍ PŘEBOR: Staré Město, Lesnice B, Loštice B, Leština, Dubicko, Oskava, Úsov, Jestřebí, Petrov/Sobotín, Rapotín B, Třeština, Juventus Mohelnice, Hrabišín, Bratrušov. 

III. TŘÍDA A: Hanušovice, Šumperk B, Postřelmov B, Malá Morava, Libina B, Jedlí, Brníčko, Rovensko, Písařov. 

III. TŘÍDA B: Krchleby, Podolí, Palonín, Leština B, Moravičany, Zábřeh B, Lukavice, Loštice C, Libivá.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava