Dnes už bývalý brankář hokejových Draků: "Živím rodinu, což pana Velčovského vůbec nezajímalo."

Šumperk – Odchovanci Drtil a Vachutka kývli na nabídku ambicióznějšího Prostějova a posílili konkurenci. Veterán Sedlák ukončil profesionální kariéru. A teď šumperský hokejový tým přišel i o brankáře, jenž se v uplynulé sezóně podílel na postupu do první ligy. Michal Wanecki se s vedením Draků nerozešel úplně v dobrém. „Rozvod“ to byl poněkud bolavý…

Michal Wanecki si první ligu za Šumperk nezachytá. Foto: -rej-

„Je mi nesmírně líto závěrů odborného posudku, ale režimové opatření, podprůměrná fyzická zdatnost a omezení zátěže musí klub vzít v úvahu. Hráč nevyužil měsíční lhůty k nápravě stavu a rozhodl se ukončit působení v Šumperku,“ zaznělo v oficiálním stanovisku klubového ředitele Vladimíra Velčovského.

Ke shodě nedošlo

 „Je pravda, že výsledky mých fyzických testů byly o něco horší než u ostatních spoluhráčů. Ostatně vždycky jsem byl trošku robustnější postavy. Na sezónu jsem se ale pokaždé připravil dobře a jak bylo potřeba. Problém je v tom, že jsme se nedokázali shodnout, proč byly moje testy právě takové,“ popisoval ze svého pohledu Wanecki.

Odchovanec vítkovického hokeje při tom narážel na absenci společné letní přípravy. „Podle mě nám nebyly vytvořeny podmínky, abychom se mohli adekvátně nachystat. Pan Velčovský chtěl asi ušetřit, takže nám ji nezaplatil a v květnu a červnu jsme byli bez finančních prostředků. Protože mám dvě děti, musel jsem to řešit. Abych rodinu uživil, chodil jsem do práce a dělal dvanáctky. Do toho jsme se spoluhráčem ve volném čase posilovali a běhali. Moje svědomí je čisté,“ stál si za svým perspektivní gólman.

Necítím důvěru = končím!

Po rozpravě, kterou vedl s Vladimírem Velčovským, musel skousávat pocit velkého zklamání. „Padala tam slova o jakémsi ultimátu. Řekl mi, že mám měsíc na to, abych si testy zlepšil, přičemž bych si je pak musel zaplatit sám. Z takového jednání cítíte nedůvěru, což mě přesvědčilo, abych v klubu skončil.“

Nařízená individuální letní příprava mu způsobovala komplikace ve sportovním i osobním životě. „Chápu, že pro mladé kluky, kteří bydlí u rodičů, to není problém. Jenže já si hokejem ještě moc nevydělal. Živím rodinu, což pana Velčovského vůbec nezajímalo. Z mého pohledu je to lidskost, ale bohužel. Jeho jednání mě mrzí,“ neskrýval rozpaky. „Myslím si, že jsme s klukama vytvořili skvělý tým. Klapalo nám to. Opravdu jsem se moc těšil, že si první ligu zachytám. Teď jsem s rodinou a přes agenta řešíme, co bude dál. Na hokej rozhodně nezanevřu.“  

Soupiska plná mladíků

Zatímco Wanecki vyhlíží nové angažmá, jeho bývalí spoluhráči se poprvé setkali s koučem Sobotkou. Po dlouhé době odtajněná týmová soupiska vyvolala menší pozdvižení, v Šumperku se rozhodli vsadit hlavní trumfy na dravé mládí. Zda to bude stačit na důstojné působení v kvalitnější soutěži, toť otázka. Spousta fanoušků při absenci známějších jmen netajila značné rozčarování. „Je dobře, že máme mladý kádr. Kluci se o svá místa na slunci budou snažit porvat a ukázat to nejlepší, co v nich je. Může to pro ně být zlomový moment v hokejové kariéře,“ věří optimisticky nový lodivod Draků Martin Sobotka.


DRACI ŠUMPERK

BRANKÁŘI: Marek Peksa, Dalibor Venouš.

OBRÁNCI: Petr Gewiese, Daniel Kabelka, Marek Haloda, Jakub Řezáč, Dominik Věntus, Štěpán Dudycha.

ÚTOČNÍCI: Tadeáš Jaroš, Jan Milfait, Vojtěch Krejčiřík, Daniel Spratek, Daniel Hroch, Adam Scheuter, Jakub Horký, David Haluza, Matěj Potočný, Tadeáš Král.

NA LEDĚ SE PŘIDAJÍ: Martin Nepokoj, Adam Spálovský, Jiří Kališ, Stanislav Nosek, Jiří Uhlík, Tomáš Krč.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava