Golf v Rapotíně stále v nedohlednu

RAPOTÍN – Projekt nového golfového odpaliště v Rapotíně bojuje od začátku s problémy. Nejprve se proti postavili ochránci přírody a teď se zase řeší technické otázky a neudělení krajské dotace. Termín otevření prvního golfového areálu v regionu tak zůstává nejasný.

V okresech Šumperk a Jeseník zatím chybí golfové hřiště. Foto: archiv

„Postup realizačních prací záleží na mnoha faktorech, z nichž některé nedokážeme ovlivnit. Nejprve je třeba vyřešit terénní úpravy, zároveň jednáme o tom, jak se bude areál zavlažovat,“ uvedla místostarostka Rapotína Markéta Csölleová.  

Problémy s krajskou dotací

Zalévání trávníku mělo původně řešit uměle vytvořené jezírko. Obec ho chtěla vybudovat s miliónovou dotací Olomouckého kraje, krajské zastupitelstvo ale udělení finanční podpory neschválilo. Na podnět opozice vedení hejtmanství žádost Rapotína odložilo s tím, že o ní bude znovu jednat. „Závlahu nakonec vyřešíme jiným způsobem. O finance budeme žádat jen na vybudování samotného sportoviště,“ dodala místostarostka.

Nové golfové hřiště má vzniknout na místě bývalé rapotínské střelnice. V Rapotíně a v sousedním Šumperku působí také golfový klub, který má už asi tři stovky členů. Ti zatím musí za hrou dojíždět do Olomouce.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava