Smůla jako hrom: Karla Rašnera připravili o titul vodáci

POSTŘELMOV, LESNICE – Držitele pěti medailí z loňského juniorského mistrovství světa Karla Rašnera mladšího potkala velká smůla. O obhajobu dorosteneckého titulu republikového šampióna ve sjezdu na divoké vodě přišel s vydatným přispěním krajně limitujících okolností.

Dvojice Matěj Vaněk – Karel Rašner na letošním mistrovství republiky.

Jeho naděje na další zlato pohasly poté, co se mu připletla do cesty nejedna turistická loď nadšených vodáků. Větší štěstí měl tentokrát reprezentační kolega Matouš Beier z Trutnova, jenž zvítězil. Třetí dorazil do cíle litovelský František Salaj.

Zlatá a stříbrná medaile na deblu

Rašner si spravil chuť na deblu C2, kde vytvořil dvojici s Matějem Vaňkem. Zábřežsko-táborský tandem byl nejrychlejší ze všech a vyjezdil si nejvyšší patro na medailových stupních. Rašnerovu sbírku obohatila ještě jedna medaile. Měla stříbrnou hodnotu. Ulovil ji v soutěži družstev, takzvaných hlídek C2.

Soupeře deklasoval rozdílem šestnácti sekund

Výbornou formu prokázal hned druhý den, kdy se na stejné trati jel Český pohár ve sjezdu. Po zkušenostech ze soboty zvolil jinou taktiku, pohlídal si turistické hrozby a v kategorii C1 triumfoval drtivým způsobem. Aktuálního mistra Beiera deklasoval rozdílem šestnácti sekund. Bronz připadl Vaňkovi, s nímž zábřežský rychlík dominoval i v následující disciplíně. Jmenovaní borci společně usilují o nominaci na mistrovství Evropy ve Slovinsku. K účasti i medailím mají našlápnuto více než zdatně. 








INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit