Když hokejový Drak zatouží po změně a vyhlédne si jestřábí hnízdo. Tomáš Drtil se upsal konkurenci, namířeno stejným směrem má i Daniel Vachutka

ŠUMPERK, PROSTĚJOV – Pral se za Šumperk ve třetí nejvyšší soutěži. O to větším paradoxem se může zdát, že mu dal sbohem ve chvíli, kdy se hokejový klub z jeho rodného města vrací do prvoligové společnosti. Je to definitivní. Tomáš Drtil opustil Tyršův stadión a minimálně na rok se stal prostějovským Jestřábem.

Tomáš Drtil. Foto: dracisumperk.cz

Zkušený bek v minulé sezóně nasázel dvanáct branek a pod dalších sedmadvacet se podepsal gólovou asistencí. Dostál tím pověsti ofenzivně laděného zadáka, jenž to umí směrem dopředu i dozadu. V Prostějově naváže na občasnou výpomoc, k níž docházelo v průběhu uplynulého ročníku formou střídavých startů. Za Jestřáby stačil naskočit do osmi duelů.

„Když k nám přijel, byl naším nejlepším obráncem. Je silný na puku, má dobrou střelu a rozehrávku, vyniká v soubojích jeden na jednoho. Umí přitvrdit, je využitelný v přesilovkách i v oslabení. Měl by zvednout naši defenzívu. Jsem rád, že jsme se dokázali domluvit na jednoleté smlouvě,“ potvrdil dokončení letního transferu sportovní manažer prostějovské organizace Jiří Vykoukal.

Na odchodu je i snajpr Vachutka

Stejným směrem má namířeno i nejlepší střelec východní skupiny druhé ligy. Daniel Vachutka si v předešlém ročníku užíval rekordní hody, po boku tvořivého Milfaita a velkého poctivce Jaroše tvořil nejúdernější dračí formaci. Další šumperský odchovanec, další „útěk“ na Hanou? „Jsem přesvědčený o tom, že dozrál správný čas, abych se postavil nové výzvě. A to z několika důvodů. „Kdo ví, třeba se do Šumperka ještě někdy vrátím. Momentálně mě ale láká něco jiného,“ prohlásil pětadvacetiletý křídelník.

Letní příprava začne v polovině července

Ať už Vachutka skončí v Prostějově, nebo nakonec zvolí jinou destinaci, se setrváním ve Škoda aréně nepočítá. „Byly to dva pilíře mužstva, takže mě jejich odchody mrzí. Jsou to pro nás citelné ztráty,“ zalitoval nový trenér Draků Martin Sobotka. Se svými svěřenci se pustí do práce 13. července, kdy na Tyršově stadiónu začne společná letní příprava. Do té doby se adepti pro tvořící se prvoligový kádr musí chystat individuálně. Vedení klubu bude složení týmu odhalovat postupně až po vstupních testech v Olomouci a úvodních trénincích na ledě.

„Věříme, že fanoušci budou shovívaví, jelikož tímto rozhodnutím chráníme vyjednávací pozici jak pro klub, tak pro samotné hráče,“ řekl šumperský šéf Vladimír Velčovský. 




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit