Návrat ztraceného syna! „Za daných okolností jsme zvolili nejlepší možné řešení,“ prohlásil po jmenování (staro)nového trenéra předseda Radek Svedek

VELKÉ LOSINY – Ujde jen několik desítek metrů a bude na místě. Na stadiónu, který velmi dobře zná. Velké Losiny potvrdily návrat „ztraceného syna“. Fotbalového týmu z lázeňské obce se znovu ujme Roman Maňka.

Do místa bydliště se s trenérským nádobíčkem přesunul po štacích, kde se snažil prorazit se svou odborností, precizností a velkým zápalem. „Dělal profi fotbal v Olomouci, neskutečně pozvedl Rapotín a dobré služby odváděl i v Novém Malíně. Navíc je to losinský srdcař. Bydlí kousek od hřiště, takže když měl volno, chodil se dívat a naše domácí zápasy sledoval na vlastní oči. Přehled mu nechybí. Naši hráči ho znají a chovají k němu přirozený respekt. Většina z nich si přála, aby je trénoval právě on,“ prozradil předseda klubu Radek Svedek.

„Ve všem se shodujeme. Chce hrát zajímavý a divácky atraktivní fotbal. Takový, co byl v Losinách vždycky běžným standardem. Podle mě kluci nepředváděli špatné výkony ani pod Martinem Kupčíkem. Bohužel se sešlo několik negativních okolností. Na častější zranění se nalepila smůla v podobě nejtěsnějších porážek na penalty a už to jelo. Výsledkově se příliš nedařilo, na mužstvo padla deka. Musím říct, že nebyla příjemná pro nikoho.“

Nic netlačit na sílu

V rozladěném orchestru to skřípalo častěji než obvykle a špatná nálada se stupňovala. V kabině i na trávníku. Kupčíkova nespokojenost s tím, jak si jeho svěřenci (ne)plní fotbalové povinnosti, postupně narůstala. Až kalich hořkosti jednou definitivně přetekl. „Kdybychom to tlačili na sílu, nemělo by to smysl. Fotbal takový občas bývá. Vždycky je jednodušší vyměnit jednoho trenéra než patnáct hráčů. Každopádně jsme se rozešli v dobrém a na našem přátelství se nic nemění. Pro náš klub odvedl veliký kus práce, za což jsme mu poděkovali,“ ujišťoval Svedek. 

Oddílový boss Kupčíkovu frustraci částečně chápal. „Někteří kluci vám každý trénink odmakají naplno. Vedle nich se ale občas najdou tací, kteří tomu nedávají, co se sluší a patří. Těm poctivějším se to samozřejmě nelíbí,“ prohlásil otevřeně. „Všichni věříme tomu, že jsme za daných okolností zvolili nejlepší možné řešení a že jsme udělali krok, který se nám vyplatí a posune nás dopředu. Jestli jsme se rozhodli správně, ukáže čas. Každý trenér má svůj rukopis a chce, aby byl vidět. Nikde to ale nefunguje ze dne na den. Každopádně jsme rádi, že jsme se domluvili právě s Romanem Maňkou a že u nás do trenérského kolotoče znovu naskočí i Jirka Mika, který povede dorostence. Obě persony okresního fotbalu naše nabídky akceptovaly a nás to hrozně moc těší,“ pochvaloval si Radek Svedek.
















INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava