Spolupráce střední školy v Šumperku a společnosti Česko Digital má první konkrétní výsledky

ŠUMPERK - Nezisková organizace Česko Digital vytvořila ve spolupráci se společnostmi Google cz, Microsoft ČR a dalšími projekt Učíme online, v jehož rámci uspořádala Sbírku počítačů. Tisíci repasovanými počítači chtěly společnosti zaměřené na firemní filantropii pomoci školám s vybavením i vzděláváním žáků a učitelů. Stovky notebooků jsou určeny i pro domácí vzdělávání žáků. Dvacet z nich zamířilo před Vánocemi do Šumperka.

Střední škola železniční, technická a služeb díky sponzorům i vlastním prostředkům zakoupila v loňském školním roce notebooky a připojení k internetu téměř dvaceti žákům. Během prvních týdnů tohoto školního roku však pedagogové zjistili, že je zapotřebí poskytnout vhodnou výpočetní techniku i většímu počtu nových žáků. A tak dva dny před Štědrým dnem přebírali v sídle společnosti Datasys zástupci školy pan Mgr. Jiří Horsák a pan Jaroslav Lacina dvacet kusů repasovaných počítačů.

Projekt se pokouší setřít sociální rozdíly mezi studenty

Nároky na používanou výpočetní techniku jsou na střední škole, která má většinu žáků ve strojírenských oborech, jiné, náročnější. Firma Datasys vyšla našim požadavkům maximálně vstříc a jsme velmi vděčni, že jsme se mohli stát součástí projektu, který se dnešní době pokouší setřít sociální rozdíly, které se ve větší míře mezi rodinami a tedy i žáky projevily.

Víme, že pořízení techniky je pouze první krok, důležitější je schopnost žáka zapojit se do distančního vzdělávání, podpora jeho samostatné práce i schopnost pedagogů probudit v žákovi touhu pro vzdělávání on-line formou. První krok jsme ale už učinili, úspěch je teď v našich rukou, v rukou žáků a učitelů.

Učitelé Jaroslav Lacina a Jiří Horsák převzali dvacet kusů repasovaných počítačů pro žáky šumperské střední školy. Foto: -sšžts-


(Komerční sdělení, PR)




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava