Moderní osvětlení ušetří v TDK až 71 % elektřiny

Výroba ve společnosti TDK Electronics je od letošního října ekonomicky výhodnější a šetrnější k životnímu prostředí. "Celkem 196 nových LED svítidel ušetří šumperskému výrobci elektronických součástek 71 % spotřeby elektrické energie a sníží roční emise CO2 o 99 tun. Návrh a instalaci moderního osvětlení včetně demontáže původních světel zajistila firma HORMEN, dceřiná společnost ČEZ ESCO," řekl naší rejdakci mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Právě významné provozní úspory představovaly jeden z hlavních důvodů, proč se společnost TDK Electronics rozhodla pro tuto modernizaci vybavení svého výrobního závodu.

„Výměna osvětlení stála přes 1,6 milionů korun. Touto výměnou jsme dosáhli výrazné úspory energie,“ říká Jiří Fibigr, generální ředitel společnosti TDK Electronics a doplňuje: „Brali jsme v potaz skutečnost, že vybrané osvětlení splňuje přísné normy na osvětlení výrobních prostor, ale respektuje rovněž moderní trendy, jež pozitivně působí na zdraví i spokojenost našich zaměstnanců.“

Firma TDK Electronics zaměstnává v Šumperku okolo 1300 lidí a patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v regionu. V šumperském závodě vyrábí elektronické součástky, které jsou nezbytné pro automobilový průmysl, ale také zdravotnictví či telekomunikace. 





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit