Bílá pastelka startuje ve středu. Kvůli covidu hrozí nedostatek dobrovolníků

OKRES – Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých (SONS), která organizuje tradiční sbírku Bílá pastelka, řeší nepříjemné komplikace. Kvůli covidu-19 totiž hrozí, že nebude mít dostatek dobrovolníků, kteří budou bílé pastelky za symbolických třicet korun prodávat. Chybět mohou zejména studenti škol, kteří se zajištěním sbírky v minulosti pomáhali.

Lidé mohou zrakově postiženým přispět koupí bílé pastelky, zasláním peněz na účet nebo odesláním dárcovské DMS zprávy. Foto: -red-

„Lidé proto nemusí přispívat jen do sbírkových kasiček, ale peníze mohou převádět také na sbírkový účet 8888332222/0800 s variabilním symbolem 2196. Dary lze poslat také dárcovskou DMS ve tvaru DMS TRV PASTELKA 30, DMS TRV PASTELKA 60 nebo DMS TRV PASTELKA 90 na telefonní číslo 87 777. Platbu mohou zájemci zadat rovněž pomocí QR kódu. Za pomoc velmi děkujeme,“ uvedla Soňa Bezděková ze šumperské pobočky SONS. 

Peníze pomůžou zrakově postiženým

Sbírka proběhne v Šumperku a v okolních obcích ve středu 14. října. Dobrovolníci, kteří se do pořádání akce zapojí, dostanou od organizátorů roušky, rukavice i dezinfekční prostředky. Vloni se na Šumpersku vybralo téměř 125 tisíc korun. Peníze slouží například na provoz místní pobočky SONS, která pro lidi se zrakovým postiženým zajišťuje vzdělávací akce nebo volnočasové aktivity.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava