Nejlepší ředitel pracuje v Dolních Studénkách. Osobně zavazuje dětem boty

DOLNÍ STUDÉNKY – „Chviličku čas mám. Právě se chystáme s dětmi na bruslák a zavazuji jim boty,“ vysvětluje Jakub Dolníček, ředitel ZŠ a MŠ v Dolních Studénkách, když mu z redakce Rej.cz voláme. Důvod našeho zájmu je zřejmý - Jakub Dolníček je čerstvým držitelem ocenění Nejlepší ředitel málotřídky v ČR. Obecní školu vede už pět let. Začínal v sedmadvaceti, kdy byl možná nejmladším „říďou“ v Česku.

Ředitel roku Jakub Dolníček z Dolních Studének. Foto: Radim Sršeň

„Hodně jsme se otevřeli a zlepšili komunikaci s rodiči. Dětí mají na výběr ze spousty kroužků, které rádi využívají,“ vysvětluje Dolníček důvod, jak se mu upadající základku podařilo pozvednout na vyšší úroveň.  

Zatímco jiné obecní školy bojují o přežití a pravidelně žádají o výjimku z počtu žáků, v Dolních Studénkách podobné problémy neřeší.

"Mám za sebou skvělý tým"

„Když jsem tady začínal, měla škola čtyřiadvacet žáků. Dnes máme přes padesát dětí. Stojí za mnou skvělý tým, na který se můžu spolehnout,“ dodává Dolníček.

Ocenění Ředitel roku uděluje vzdělávací společnost Tutor. Letos o něj bojovalo více než osmdesát pedagogů, které nominovali jejich kolegové, žáci nebo rodiče. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava