Bývalý šumperský místostarosta Ivo Vykydal zemřel v necelých 56 letech

OLOMOUC - Ve věku nedožitých šestapadesáti let zemřel v neděli 27. září v Olomouci Ivo Vykydal. Bývalý místostarosta Šumperka, zakladatel místní organizace TOP 09, poslanec a náměstek ministra dopravy. Byl dopravním odborníkem, vystudoval VUT v Brně, působil také jako geodet a středoškolský učitel. Zanechal po sobě dvě dospělé děti a jednoho malého syna.

Ivo Vykydal s manželkou Karin. Foto: Rodinný archiv

Ivo Vykydal vystudoval stavební fakultu Vysokého učení technického v Brně. Zajímala ho také politika, a vzhledem k tomu, že byl věřícím a aktivním katolíkem, v roce 1999 vstoupil do KDU-ČSL.

V letech 1999 až 2002 pracoval pro město Šumperk jako místostarosta. Byl členem vůbec první Rady Olomouckého kraje a v letech 2002 až 2006 byl za Olomoucký kraj  zvolen do Poslanecké sněmovny. Působil jako místopředseda poslaneckého klubu KDU-ČSL a byl členem výboru pro evropskou integraci. Následně v letech 2007 až 2012 pracoval jako náměstek ministra dopravy. Od roku 2012 až dosud pomáhal zajistit lepší regionální dopravu na Státním fondu dopravní infrastruktury.

V politické dráze překvapil v roce 2009, kdy přestoupil z KDU-ČSL do TOP 09. V poslední době byl členem strany, ale politice se už tolik nevěnoval.

Pomáhal v sociálních služnách, například v Pomněnce 

Kromě této profese dlouhodobě pomáhal i ve spolkovém životě. Významnou roli hrál například pro Centrum sociálních služeb Pomněnka. Lidé, kteří s ním přišli do kontaktu v politice či profesně, jej vnímali jako velmi pokorného, milého, příjemného a ochotného člověka. Rád se věnoval sportu, byl velmi aktivním člověkem.

Ivo Vykydal zemřel nečekaně v neděli 27. září ráno. „R.I.P. Miláčku, nemůžu to pochopit, ale je to tak. Dnes brzy ráno,“ napsala jeho žena Karin. 

Další ohlasy na odchod Ivo Vykydala, které se jako první objevily na sociálních sítích:







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava