Josef Ťulpík: Každý problém má řešení

Šumpersko bude mít letos na kandidátce ODS pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje silnou osobnost. Na předním místě kandidátky se objeví podnikatel a komunální politik z Bludova Josef Ťulpík. Jaký má recept na úspěch? A proč se vůbec angažuje v politice?

(Komerční sdělení, PR)

Přestože úspěšně podnikáte, aktivně se angažujete v politice. Stojí vám to za ty nervy? 

Na to se mě ptají lidé docela často, hlavně moji kolegové z podnikatelského prostředí. Bez dlouhého rozmýšlení mohu odpovědět, že ano. Musím říci, že mne to baví. Rád dělám něco pro lidi, aby se jim lépe žilo. Když se pak povede – třeba jen malá věc - posunout správným směrem, vím, že to za to stojí.

Co chcete v krajském zastupitelstvu prosazovat? Na co se zaměříte?

Hlavním problémem je doprava. Máme sice hustou silniční síť, avšak ve špatném stavu. Železnice vede do každé větší obce, často ale pamatuje rakouské mocnářství. Dopravní síť se proto musí zcela zásadně modernizovat. Její špatný stav totiž brzdí celý region. Ovlivňuje to, kde pracujete, jak rychle se k vám dostane sanitka, kam vyrazíte za kulturou a sportem a jak bezpečně dorazí děti do školy.

Kam chodí ty vaše?

Moje děti už jsou ze školy dávno pryč, ale na vnoučata teprve čeká. A právě školství je další věc, kterou musíme změnit. Je sice fajn, že máme v zemi tisíce psychologů a sociologů, ale ti nepostaví střechu, nerozbourají krávu ani neopraví CNC frézu. Musíme provázat firmy, školy a rodiče, aby se poměr vysokoškoláků, středoškoláků a učňů rozumně vyvážil. Absolventi škol musí přinášet společnosti užitek, ne naopak.

Ve světě byznysu se pohybujete už dlouho. Prozradíte recept na úspěch?

Neodvažuji se někomu v tomto směru radit. Základem je mít nápady a být hodně pracovitý a trpělivý. Úspěch nepřichází hned. Pokud přece jen mohu dát jednu radu, tak to je hlavně zůstat v každé situaci pozitivní. Každý problém má řešení.


JOSEF ŤULPÍK vyrostl v Jeseníkách, kde také prožil většinu svého života. Od roku 1995 žije v Bludově, kde vlastní pěstitelskou palírnu. O deset let později začal v Písečné na Jesenicku vyrábět dopravní techniku pro zemědělství a traktorové nosiče kontejnerů. V podnikání je mimořádně úspěšný. Jeho firma WTC Písečná zaměstnává 50 pracovníků. Zvítězil v krajském kole soutěže Živnostník roku Olomouckého kraje. Když Josef Ťulpík nepracuje, můžete jej vidět sportovat nebo relaxovat u dobré knížky. Rád se věnuje myslivosti. A protože je otcem dvou dospělých dětí a dědečkem čtyř vnoučat, část jeho času patří také rodině. 


Zadavatel: ODS / zpracovatel: ODS




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava