Bleskovky

Žavez představí unikátní projekt

Šumperský komorní sbor Žavez a jeho host, Sbor přátel zpěvu Permoník z Karviné připravují na pátek 3. května unikátní koncert. Večer s názvem Májové souznění připomene výročí 200 let od narození hudebního skladatele Bedřicha Smetany, ovšem tento český velikán není letos jediný jubilant. Na roky zakončené čtyřkou připadají výročí Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, půlkulatiny Bohuslava Martinů či Josefa Suka. „V programu zazní například cyklus Čtyři sbory od Antonína Dvořáka. Vyvrcholením koncertu bude prezentace jedinečného projektu v podání obou sborů ze Šumperka a Karviné, kdy zazní jedinečný cyklus Život zbojnický skladatele Pavla Jurkoviče,“ uvedl sbormistr Žavezu Vít Sochora. Ten také doplnil, že projekt byl připraven speciálně pro Májové souznění a festival CIMBÁLOVE.

Do Bludova míří folková legenda

Folkový písničkář Vojta Kiďák Tomáško vystoupí s hudebním recitálem v pátek 19. dubna v Kulturním domě v Bludově. Muzikant z Lokte nad Ohří zahraje své nejpopulárnější skladby. Koncert začne o půl sedmé večer, vstupné činí 130 korun.

Jana A. Nováková poprvé vystavuje

Z krás vůkol nás – tak zní název první výstavy zábřežské fotografky Jany A. Novákové. Své, jak sama říká, nesmělé pokusy představí návštěvníkům kina Retro v pondělí 22. dubna.

Inzerce
OP papírna Delfort nabídka práce

Inzerce
Radiotalent

Bleskovky

Žavez představí unikátní projekt

- Šumperský komorní sbor Žavez a jeho host, Sbor přátel zpěvu Permoník z Karviné připravují na pátek 3. května unikátní koncert. Večer s názvem Májové souznění připomene výročí 200 let od narození hudebního skladatele Bedřicha Smetany, ovšem tento český velikán není letos jediný jubilant. Na roky zakončené čtyřkou připadají výročí Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, půlkulatiny Bohuslava Martinů či Josefa Suka. „V programu zazní například cyklus Čtyři sbory od Antonína Dvořáka. Vyvrcholením koncertu bude prezentace jedinečného projektu v podání obou sborů ze Šumperka a Karviné, kdy zazní jedinečný cyklus Život zbojnický skladatele Pavla Jurkoviče,“ uvedl sbormistr Žavezu Vít Sochora. Ten také doplnil, že projekt byl připraven speciálně pro Májové souznění a festival CIMBÁLOVE.

Do Bludova míří folková legenda

- Folkový písničkář Vojta Kiďák Tomáško vystoupí s hudebním recitálem v pátek 19. dubna v Kulturním domě v Bludově. Muzikant z Lokte nad Ohří zahraje své nejpopulárnější skladby. Koncert začne o půl sedmé večer, vstupné činí 130 korun.

Jana A. Nováková poprvé vystavuje

- Z krás vůkol nás – tak zní název první výstavy zábřežské fotografky Jany A. Novákové. Své, jak sama říká, nesmělé pokusy představí návštěvníkům kina Retro v pondělí 22. dubna.

Inzerce
Ostrov realit Ostrov realit
Inzerce
Jarní Flora Olomouc
Inzerce
Auto _ Kubíček