Kulturák nabídne letní koncerty pod širým nebem a na podzim snad už plnohodnotný program

ŠUMPERK - S uvolňujícími vládními opatřeními nabírá dech i jeden z největších pořadatelů kulturních akcí v regionu Dům kultury Šumperk. V červnu dostane prostor výtvarné umění. Letní měsíce přinesou koncerty pod širým nebem a podzim bude ve znamení koncertů velkých hvězd.

Na podzim zahraje v Šumperku mimo jiné také divoká rokenrolová parta Laura a její Tygři. Foto: archiv

„Situace se mění ze dne na den, ale už jsme udělali zásadní rozhodnutí. V červnu zveme příznivce výtvarného umění do Galerie Jiřího Jílka, která nabízí výstavu Světlem a tuší Hany Rysové a Pavla Herynka. Vernisáž proběhne 3. června. V polovině měsíce pak pozveme ty, kteří si s námi chtějí zavzpomínat, do foyer domu kultury, kde proběhne odhalení retro instalace Markéty Dočkalové a Štěpána Mikulenky a současně tu bude zahájena retrospektivní výstava DK 40,“ říká dramaturg Ondřej Procházka. 

Podmínky se pořád mění

Na červenec připravuje dům kultury koncert k 50. jubileu kapely Poutníci pod širým nebem. A v pátek 21. srpna plánuje oblíbenou Revival Invazi věnovanou hudbě Rolling Stones, Kabátu a dalších hvězdných kapel.

„Termíny ještě pořád dolaďujeme vzhledem k neustále se měnícím podmínkám. S prodejem vstupenek na léto chceme začít na začátku června. Z letních aktivit potěší rodiče dětí tři zajímavé příměstské tábory, a nesmím zapomenout na Klášterní hudební slavnosti, v rámci kterých se milovníci klasiky mohou těšit na dva koncerty,“ dodává produkční Michaela Horáková.

Podzim bude plný hudebních hvězd

Do konce května bude pokladna DK otevřena v pondělí a ve středu od 14 do 16 hodin. Od června už poběží předprodej v pokladně domu kultury každodenně.

Zájemci si mohou kupovat i rezervovat vstupenky na letošní kulturní podzim, který se plní hvězdnými jmény. V Šumperku zahrají kapely Laura a její tygři, Argema nebo Katapult. Své fanynky potěší také romatický zpěvák Jakub Smolík či travesti skupina Screamers, příznivci designu a výtvarného umění ocení Artblok.

Na podzim by se měly v šumperském kulturáku odehrát také dva věhlasné festivaly Blues Alive a Džemfest.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava