Pořadatelé klášterních slavností se nevzdávají a doufají. Na léto chystají koncerty

REGION - Přestože současná doba pro pořadatele kulturních akcí není vůbec jednoduchá a zlepšení je v nedohlednu, organizátoři Klášterních hudebních slavností připravují na léto sérii koncertů. Chystaný program nabídne řadu atraktivních pořadů.

"Pevně doufáme, že kultura opět ožije," míní pořadatel Roman Janků. 

Od června do září by se v rámci Klášterních hudebních slavností mohly uskutečnit koncerty rezidenčního souboru festivalu Musica Florea, který uvede slavnostní zahajovací a závěrečný koncert v Šumperku. Velkým zážitkem by měl být koncert světově proslulého hornisty Radka Baboráka v klášterním kostele v Bílé Vodě. Znovu ožije unikátní Tančírna v Račím údolí s Gabrielou Vermelho a Klášter Na Hedeči rozezní varhanní koncert. 

"Nádvoří zámku Velké Losiny ozáří světelná show s hudbou Clarinet Factory a patronka festivalu Jana Boušková zahraje v dřevěném kostelíku v Maršíkově s koncertním mistrem České filharmonie Josefem Špačkem," představil dramaturgické plány Roman Janků, který jedním dechem dodal, že zatím jde o předběžné informace, které se mohou měnit s ohledem na epidemiologickou situaci v České republice.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava