Zábřeh letos přijde také o novoroční koncert

Probíhající pandemie koronaviru zhatila i v Zábřeze řadu plánovaných společenských a kulturních akcí. Výjimkou nejsou ani akce, které se staly tradiční součástí adventního období, a ani hojně navštěvovaný novoroční koncert v kostele sv. Barbory.

Novoroční koncert v Zábřeze potkal osud jako mnoho jiných akcí v "době koronavirové". Foto: -zk-

„Koncert pořádaný na Nový rok se stal velmi příjemnou tradicí, v příštím roce se měl uskutečnit již podeváté,“ uvedl Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.

Zásluhu na tom, že koncert vždy nabídl velmi hodnotný kulturní zážitek, měli amatérští hudebníci z města a jeho okolí, kteří v podobě početného komorního orchestru spojili síly speciálně pro tuto příležitost.

Aktuální situace definitivně rozhodla 

„Druhá vlna letošní pandemie a opatření vlády přišly v době, kdy jsme se chystali zahájit několikaměsíční nácvik repertoáru pro novoroční koncert 2021. Spolu s pořadateli jsme následně uvažovali i o možnosti posunutí termínu někam na konec ledna, ale aktuální situace definitivně zhatila i tyto plány,“ posteskl si violoncellista František Kolčava.

Po zrušení oblíbeného setkání s Mikulášem nebo vánočního jarmarku na Masarykově náměstí se tak Zábřeh nedočká ani koncertu v kostele sv. Barbory tradičně spojeného s neformálním setkáním při novoročním přípitku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava