Blues Alive hledá podoby letošního festivalu, má tři varianty

ŠUMPERK - Se třemi variantami letošního ročníku počítají pořadatelé největší středoevropské přehlídky bluesové hudby Blues Alive. Podoba festivalu, jehož jubilejní pětadvacátý ročník se má uskutečnit v listopadu, bude podle nich záležet na vývoji pandemie i přijatých opatřeních. Bude mít tak buď mezinárodní, evropskou nebo jen českou variantu. Pořadatelé však věří, že se festival letos uskuteční. Jeho prestižní soutěž talentů, akci Blues Aperitiv, však museli zatím odložit.

"Co do tvorby programu jsme momentálně ve velmi operativním stadiu příprav tří variant Blues Alive. Primární je s umělci z celého světa, s velkými hvězdami a legendami i čerstvými objevy bluesové scény. Jsme ale také připraveni, že budou moci přijet jen muzikanti z evropských zemí. I v takovém případě nabídneme tu nejvyšší kvalitu," uvedl ředitel přehlídky Vladimír Rybička. 

Pořadatelé však počítají i s ryze českou verzí, budou-li zavřené hranice, v takovém případě by se pokusili do Šumperka přivézt co nejúplnější absolutní špičku české bluesové a související muziky.

Složitá a nepřehledná situace

"Situace okolo příprav je z důvodu pokračující pandemie a následných omezujících opatření složitá a poněkud nepřehledná. Přesto jsme naprosto přesvědčeni, že se s vámi ve dnech 12. - 14. listopadu skutečně v Domě kultury v Šumperku sejdeme," vzkazují návštěvníkům pořadatelé.

Kvůli pandemii koronaviru zatím museli zrušit soutěžní přehlídku festivalu, Blues Aperitiv, která hledá bluesové talenty z celé Evropy. V plánu byla 28. března, kdy se mělo představit odborníkům i posluchačům sedm českých a polských kapel, které uspěly v konkurenci letošních 34 přihlášených účastníků. Pořadatelé dvěma nejúspěšnějším souborům garantovali postup na letošní festival Blues Alive 2020.

Blues Alive je největší mezinárodní festival svého žánru ve střední Evropě. Za dobu své existence se propracoval k pozici světově uznávané přehlídky respektované i v kolébce bluesové hudby, v USA. Program zdobený světovými hvězdami zveřejňovali pořadatelé dosud s půlročním předstihem.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava