Kina v Šumperku a Zábřeze už zase promítají, ale v omezeném režimu

ŠUMPERK, ZÁBŘEH – Biografy v našem regionu se po vynucené přestávce způsobené epidemií koronaviru znovu otevírají. Šumperské Oko přivítá první diváky 11. května, zábřežské Retro o tři dny později ve čtvrtek 14. května. Sice s omezeným počtem sedadel, bez popcornu a za zpřísněných hygienických podmínek, zato ale s cenou vstupenky za sympatickou stokorunu.

„Pro první dny promítání jsme do programu zařadili divácké hity, které měly vysokou návštěvnost před vypuknutím pandemie. Bude to především animovaný film Frčíme, dokument o sexuálních lovcích dětí na internetu V síti nebo Českými lvy ověnčená komedie Jiřího Havelky Vlastníci,“ zve do zábřežského biografu jeho vedoucí Věra Smrčková.  

Program v sobotu 16. května nabídne také všechny tituly letošního festivalu cestovatelských a outdoorových snímků Expediční kamera. „Filmy jsme se vzhledem k nastaveným pravidlům rozhodli uvést v jednom bloku, bez hostů a doprovodného programu. Přesto věříme, že i za těchto podmínek si příznivci dobrodružství, divoké přírody a extrémních sportovních výkonů cestu do našeho kina najdou,“ uvedla Smrčková.

Pokladna zábřežského kina bude otevřená půl hodiny před začátkem každého představení, přesto vedení kina nabádá návštěvníky, aby si vstupenky raději kupovali online přímo na webových stránkách kinoretro.cz.

Na filmy bez jídla a pití

Šumperské Oko začne znovu promítat už od pondělí. „Program jsme připravili zatím na jeden týden dopředu do 17. května. Začínáme obnovenou premiérou úspěšného filmu V síti. Dále se vrátíme k Oscarovému snímku Parazit,“ podotkl ke znovuotevření ředitel kina Kamil Navrátil.

Otevření kina s sebou přináší řadu omezení pro diváky. „Sál jsme nachystali s omezením nákupu na některá místa tak, aby byly dodrženy požadavky na odstupy. Dočasně nebudeme přijímat rezervace a budeme moc rádi za nákupy online. V kině se nemůžou konzumovat žádné pochutiny ani nápoje, dočasně nebude v provozu kavárna,“ vyjmenovává stanovená opatření Navrátil.

Stejně jako kino v Zábřeze také šumperské Oko promítá nyní za jednotnou cenu sto korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava