Festivaly Blues Alive a Džemfest budou, čeká se na další vývoj

ŠUMPERK - S napětím sledují pořadatelé chystaných podzimních festivalů v Šumperku další vývoj ohledně opatření kvůli pandemii koronaviru. Největší středoevropská přehlídka bluesové hudby Blues Alive i rockový Džemfest nadále avizují, že by se konat mohly. Záležet však bude především na tom, zda zpřísněná vládní nařízení nebudou prodlužována

Fanouškům Džemfestu stále svítí naděje, že se oblíbený festival letos uskuteční. Foto: Dzemfest.cz

Džemfest má proběhnout v pátek 23. října. V programu by měly zahrát kapely Mirai, O5 a Radeček, Poetika, Sioux a The Addams Sisters. "V každém případě pořád plánujeme, že Džemfest letos bude. Máme zajištěný vnitřní i venkovní prostor, jsme připraveni na každou variantu, kde by se to dalo v rámci vládních nařízení odehrát. V současné době jsou opatření ale natolik přísná, že pravděpodobně budeme muset akci přesunout na náhradní termín. Rozhodneme se příští týden podle vývoje situace," uvedl za pořadatele Džemfestu Tomáš Drenka.

Blues Alive rozprostře posluchače na tři různá místa

Blues Alive se má v Šumperku konat od 12. do 14. listopadu, svoji sníženou kapacitu povolenou koronavirovými opatřeními má již dopředu vyprodánu. "Chceme počkat, podle ministra zdravotnictví jsou současná opatření na 14 dní. Pokud to za 14 dní vrátí do normálního systému, počítali bychom s tím, že festival bude. Záležet bude na vývoji," řekl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Pokud bude možné festival uspořádat, uskuteční se se změněným programem i změnou místa. Program hlavních večerů se paralelně uskuteční na třech scénách, kromě velkého sálu Domu kultury také v šumperském kině OKO a v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie. "Aby se dostalo na všechny návštěvníky se vstupenkou v rámci kapacity omezené koronavirovými opatřeními, všechny zahraniční i hlavní hvězdy odehrají dva zcela stejné koncertní bloky v různých časech," zveřejnili pořadatelé na sociálních sítích.

Na festivalu vystoupí až čtyřicet účinkujících

Do Šumperka by podle nového plánu mělo dorazit více než 40 účinkujících, především z České republiky, ale i ze zahraničí. Hlavní hvězdou by se měla stát kytaristka a zpěvačka Ana Popovicová, mezi zahraničními hvězdami figuruje i britský virtuos na foukací harmoniku Giles Robson, britský zpěvák Pat Fulgoni či nizozemský kytarista Hans Theessink. Domácí scénu by měl zastoupit například Blues Band Luboše Andršta či Michal Prokop se Framus Five. Silné zastoupení by měla mít i slovenská scéna, doplnili pořadatelé.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava