Festival Divadlo v parku se odehraje v náhradním termínu, diváci se zasmějí u čtyř komedií

ŠUMPERK - Čtyři populární komedie nabídne letošní ročník festivalu Divadlo v parku, který se každoročně koná v sadech 1. máje v Šumperku. Její letošní ročník se opozdil o dva měsíce, důvodem je koronavirus. Na programu bude například hravá komedie z Divokého západu s názvem Vinetůůů! v podání domácího souboru či inscenace Lordi.

Herec Martin Hofmann se proslavil hlavní rolí v seriálu Most! V Šumperku se představí s kolegy ze Švandova divadla v rámci šumperského festivalu Divadlo v Parku. Foto: archiv

Přehlídku profesionálních divadel pořádá šumperské divadlo a tamní Dům kultury tradičně v červnu. Letošní epidemiologická situace však původní festivalové plány zhatila. Sedmadvacátý ročník festivalu tak byl přesunut na druhou polovinu srpna. Představení se odehrají vždy od 21 hodin na letní scéně v sadech 1. máje.

Žena, která uvařila svého manžela

Přehlídku otevře 18. srpna originální a vtipná komedie Žena, která uvařila svého manžela. Originální černou komedii úspěšné anglické autorky Debbie Isittové ve spolupráci s Divadlem U Hasičů v Praze a agenturou Pierot připravil producent a režisér Petr Kracik. V černé komedii excelují Nela Boudová, Ilona Svobodová a Otmar Brancuzský.

O den později, ve středu 19. srpna, přiveze do Šumperka pražské Švandovo divadlo komedii Lordi autorů Oscara Wildeho a Robbieho Rosse, ve které se představí Martin Hofmann, Filip Rajmont, Peter Serge Butko a Martin Kotecký. Představení je už vyprodané.

Závěr festivalu patří tradičně domácímu souboru

Ve čtvrtek 20. srpna se mohou příznivci divadla těšit na hru The Naked Truth/Odhalená pravda, která je příběhem pěti žen, jež se setkávají ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. Představení vévodí charismatická držitelka Českého lva Gabriela Míčová. Stejně jako předchozí ročníky Divadla v parku uzavře i ten letošní v sobotu 22. srpna domácí soubor, jenž nabídne inscenaci Vinetůůů!. Hravou komedii z Divokého západu, která vznikla na základě knih Karla Maye a známých filmů německého režiséra Haralda Reinla, nastudoval s herci v uplynulé sezoně režisér Robert Bellan.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit