Bludověnka slaví výročí. Pro fanoušky dechovky připravuje festival a novou desku

BLUDOV - Oblíbený Festival dechovek v Bludově bude i letos. Pořádající dechová hudba Bludověnka, která v letošním roce slaví dvacáté jubileum, přesunula přehlídku z jara do léta, konkrétně na příští neděli 16. srpna. Akce se uskuteční v areálu hasičské zbrojnice od 13 hodin, a to za každého počasí. K poslechu a tanci zahrají vedle Bludověnky kapely Šardičanka a Záhorienka. Celým odpolednem provede hosty oblíbený moderátor a zpěvák Karel Hegner.

Dechová hudba Bludověnka spolupracuje se špičkovými muzikanty. Foto: archiv

Pořadatelé zvou příznivce dechové hudby také na bohaté občerstvení včetně zvěřinových specialit. „V letošním roce slaví DH Bludověnka 20. výročí založení. K této příležitosti chystáme nový hudební nosič, který obsahuje řadu líbivých melodií z oblasti Moravy a Slovácka. Ve skladbách dostali možnost vyniknout sólisté a zpěváci Bludověnky. Věříme, že písničky zahřejí u srdce a že přispějí k dobré náladě našich posluchačů,“ uvedl manažer kapely Petr Linhart. 

Bludověnka se vypracovala mezi regionální špičku

Dechová hudba působící v lázeňské obci spolupracovala za dobu svého trvání s mnoha absolventy hudebních škol a konzervatoří, díky tomu se dnes svými výkony řadí mezi špičkové kapely svého žánru v našem kraji. Během dvacetileté činnosti vydala několik hudebních a DVD nosičů, objevuje se v rozhlase i televizi a postupem času si získala stálé příznivce a posluchače.

Lidový repertoár doplňuje vlastní hudební tvorba

V současné době kapelu tvoří třináct muzikantů doplněných o zpěváky Ivanu Šůstkovou, Kristýnu Divošovou, Aleše Peče a Jana Večeře. Bludověnka účinkuje na koncertech, městských a obecních slavnostech, plesích, zábavách a dalších kulturních a společenských akcích. Je také zvána na prestižní festivaly dechových hudeb a mnohokrát vystupovala v zahraničí. Bohatý repertoár nabízí vedle klasického žánru také písně moravského Slovácka, hanáckého regionu, ale i skladby taneční. Bludověnka tvoří rovněž vlastní skladby, které jsou mezi jejími fanoušky velmi oblíbené.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava