Poutníci oslaví v Šumperku půlstoletí na scéně

ŠUMPERK - Dnes už legendární country kapela Poutníci zahájila letos jubilejní padesátou sezónu. Při této příležitosti přijede ve čtvrtek 30. července i do Šumperka oslavit s místními fanoušky své úctyhodné výročí.

Kapela Poutníci slavila úspěch i ve Spojených státech, kde byla dvakrát oceněna za nejlepší neamerické bluegrassové album v letech 1989 a 1990. Foto: -dk-

Už od prvních koncertů na hudebních přehlídkách se skupina zařadila mezi špičku daného žánru, což i několikrát potvrdila výhrou v soutěži Porta. Má za sebou přes 4000 koncertů u nás i v zahraničí a obdržela Zlatou Portu za dlouholetou činnost ve folku. Poutníci slavili úspěch i ve Spojených státech, kde byli dvakrát oceněni za nejlepší neamerické bluegrassové album v letech 1989 a 1990. 

Kapelou prošli špičkoví muzikanti

„Za těch padesát let souborem prošla řada předních muzikantů, kteří patří mezi to nejlepší, co český bluegrass může nabídnout. Ať už je to Robert Křesťan, Luboš Malina, Svaťa Kotas, Zdeněk Kalina nebo Jan Máca,“ připomněla produkční domu kultury Michaela Horáková. 

Kapela si za léta vypracovala vlastní osobitý styl. Hraje převážně vlastní písničky, které napsali bývalí i současní členové kapely Robert Křesťan a Jiří Pola. Během vystoupení zazní nejen poutnické hity Panenka, Pojďme se napít a Hotel Hillary, ale i novinky z jejich aktuálního šestnáctého alba Stíny na střechách.

Koncert proběhne za každého počasí

Koncert bluegrassové a country kapely Poutníci se uskuteční ve čtvrtek 30. července od sedmi večer na Pavlínině dvoře v centru Šumperka. V případě špatného počasí se akce přesune do velkého sálu domu kultury.

Vstupné na slavnostní večer je 150 korun v předprodeji, v den akce lístek podraží o čtyřicet korun.

Více informací a online rezervace vstupenek najdou zájemci na www.dksumperk.cz a www.poutnici.cz.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava