Léto u zámku zve v červenci na kapely, v srpnu na filmové hity

ZÁBŘEH - V závěru července nabídnou čtvrteční večery v amfiteátru na zábřežském Masarykově náměstí pohodovou muziku v podání regionálních kapel. V srpnu se obyvatelé města, ale i jeho návštěvníci mohou těšit na filmové projekce pod otevřeným nebem, a to včetně jedné filmové novinky.

Letní kino před zámkem v Zábřeze promítne volné pokračování letní komedie 3Bobule. Foto: archiv

Ve čtvrtek 23. července rozezní náměstí největší hity z hudební dílny Davida Kollera v podání olomoucké skupiny Parní Lucie. Zazní nejen nejznámější songy kapely Lucie, ale také Jasné Páky nebo Kollerbandu. O týden později, 30. července, nabídne program festivalu Léto u zámku koncertní sety hned dvou kapel – domácího Atomu a kapely The Kredenc z Hlinska, která vznikla jako revival skupiny Creedence Clearwater Revival a John Fogerty.

„Tohle muzikantské uskupení klade důraz nejen na hudební preciznost, ale i na vizuální stránku a pódiovou show,“ zve na akci nejen pravověrné rockery Vratislav Jarmar z kulturního domu. 

Na filmové plátno se vrací Bobule

Letní kino se před zámek vrátí 6. srpna, aby promítlo volné pokračování letní komedie z prostředí prosluněných moravských vinic 3Bobule, v němž se na plátno vracejí oblíbené postavy v podání Kryštofa Hádka, Terezy Ramba, Lukáše Langmajera, Miroslava Táborského a dalších. Pořadatelé upozorňují, že v případě nepříznivého počasí se projekce této filmové novinky přesune do kulturního domu.

Vlastníci: konverzační komedie ze života

Rovněž další srpnová promítání pod otevřeným nebem budou patřit úspěšným českým komediím. Ve čtvrtek 13. srpna to bude Příliš osobní známost s Eliškou Balzerovou, Tatianu Dykovou či Petru Hřebíčkovou a o týden později 20. srpna oceňované a hvězdně obsazené komediální drama Vlastníci s Terezou Ramba, Vojtěchem Kotkem nebo Dagmar Havlovou.

Podrobnější informace k jednotlivým akcím, včetně jejich začátků, nabízejí webové stránky zábřežského kulturáku, kde si mohou zájemci online zajistit vstupenky na filmová představení. Areál před zámkem i se stánky s občerstvením bude otevřen vždy nejpozději půl hodiny před začátkem akce.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava