Šumperské divadlo dohání skluz po koronaviru. Diváci nepřijdou ani o oblíbený festival

Uzavření divadel z důvodu pandemie koronaviru zastihlo šumperskou scénu v nejnevhodnější dobu. Situace nedovolila odehrát v řádném termínu celkem čtyři premiéry. Ihned po rozvolnění proto začali divadelní tvůrci třífázově zkoušet.

Herci šumperského divadla Jan Kroneisl (vlevo) a Jan Hönig se představí v inscenaci Chvála bláznovství až na začátku září. Odložená premiéra proběhne 5. září. Foto: -dš-

Do konce letošní sezóny se divadlu podařilo odehrát tři premiéry pohádek. Děti se bavily u incenací Dášeňka čili život štěněte, Míša Špuntík a Krkonošská pohádka.

"Poslední premiéru, kterou divákům dlužíme, je Chvála bláznovství. Odložili jsme ji na sobotu 5. září – jen týden před první plánovanou premiérou nové sezóny, kterou bude Králova řeč," uvedla za Táňa Mládková z divadla.

Oblíbený festival Divadlo v parku bude v sprnu

Aby tvůrci stihli vše připravit a nastudovat, odstartují následující sezónu už 13. srpna, tedy o více než dva týdny dříve, než je obvyklé. "Pro naše předplatitele odehrajeme všechna představení, která jsme nemohli uvést a také se nám díky vstřícnosti ostatních divadel podaří zařadit i všechna představení hostujících souborů, která byla zrušena," dodala Mládková.

Diváci se dočkají i slibovaných titulů v rámci oblíbeného festivalu Divadlo v parku. Přehlídka se uskuteční od 18. do 22. srpna.

V zářijovém programu se pak objeví nejen zmíněné dvě premiéry a další inscenace šumperského divadla, ale v náhradním termínu také představení Pražského komorního baletu Carmina Vetera a Koule v hlavní roli s Pavlou Tomicovou.    

Další informace najdou zájemci na stránkách divadla.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava