Startuje zábřežský multižánrový festival Hvězdy na hradě

ZÁBŘEH - Zábřežský open air festival Hvězdy na hradě odstartuje už ve čtvrtek 18. června koncertem skupiny Vlny. Následně nabídne pohádku pro děti, scénické čtení, koncertní show kapely AC/CZ či sólové projekty Lenky Dusilové nebo Ivy Bittové. „Ambicí našeho festivalu je propojit zajímavé kulturní zážitky s kulisami a atmosférou bývalého zábřežského hradu, který má stále svou architektonickou i historickou hodnotu,“ říká Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.

V sobotu 20. června vystoupí v programu festivalu Hvězdy na hradě šestinásobná držitelka hudební ceny Anděl Lenka Dusilová.

V pátek 19. června nabídne festivalový program už od 17 hodin pohádku Terezka a kouzelné autíčko v podání herců olomouckého divadla Tramtarie. „Divadelní představení je určeno pro děti od tří let a trvá zhruba padesát minut. Areál hradního nádvoří bude pro děti a jejich doprovod otevřen od 16.30,“ upřesnil David.

Ještě tentýž den se do Zábřehu vrátí oblíbený projekt LiStOVáNí, scénické čtení z humoristického románu Špeky od britského spisovatele a spoluautora kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík Roba Granta bude mít začátek ve 20 hodin. 

Ikona odvážného popu

První očekávaný vrchol zábřežských „Hvězd“ přinese sobota 20. června, bude jím vystoupení šestinásobné držitelky hudební ceny Anděl, charismatické Lenky Dusilové. „Lenka je mimořádným úkazem na české hudební scéně. Stala se ikonou odvážného a novátorského popu, přitom ale neztrácí většinové publikum, které si za léta svého působení získala. V samostatných sólových vystoupeních experimentuje především s nezaměnitelnými vokálními technikami,“ uvedl produkční Vratislav Jarmar.

Bouřliváky AC/DC vystřídá křehká Iva Bittová

V následujícím týdnu si přijdou na své nejprve příznivci australské rockové legendy AC/DC a série akcí pod otevřeným nebem vyvrcholí v sobotu 27. června vystoupením jedné z nejzajímavějších českých hudebnic, houslistky a zpěvačky Ivy Bittové.

Vstupenky na festivalové akce si mohou zájemci koupit online ZDE nebo na prodejních místech Zábřežské kulturní. Nádvoří zábřežského hradu bude pro návštěvníky otevřeno vždy nejméně půl hodiny před začátkem každé akce, v případě deštivého počasí se program přesune do kulturního domu se začátkem o čtvrt hodiny později.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava