Z policejní linky - 21. týden: pořadatel závodů napálil rybáře. Zloděj kvůli pětistovce vykradl autobus

Řidiči švindlovali s tachografy / Peníze prohrál pořadatel soutěže v bankomatech / Ženu už to doma nebavilo. Vzala zbraň a přepadla prodejnu / Tatra nezná bratra. A nepoznala ani most / Zloděj vykradl linkový autobus / Kriminálce spadla čelist. Účetní si prohnala přes konto pět miliónů korun

Řidiči švindlovali s tachografy 

OKRES – Hned dva řidiče náklaďáků, kteří zasahovali do funkce tachografů, odhalila minulý týden policie na Mohelnicku. Přístroje hlídají například to, aby šoféři dodržovali povinné pauzy v jízdě. Jejich úpravou se chtěli „kamióňáci“ přestávkám vyhnout. Teď jim hrozí tři roky odnětí svobody a několikatisícová pokuta.

Peníze prohrál pořadatel soutěže v bankomatech

ŠUMPERK – Téměř sto tisíc korun vybral na startovném k rybářským závodům třicetiletý muž. Soutěž v rybolovu ale nezorganizoval a vybrané peníze použil jinak – nakoupil si za ně různé věci a zbytek prohrál v automatech. Od policie si už vyslechl obvinění z trestného činu podvod.

Ženu už to doma nebavilo. Vzala zbraň a přepadla prodejnu

ZÁBŘEH – Neúspěšný pokus o loupežné přepadení má za sebou osmadvacetiletá žena ze Zábřeha. Ve středu 20. května si vzala airsoftovou zbraň a vyrazila pro peníze do prodejny elektra. Odešla s nepořízenou. Při zatýkání navíc překvapeným policistům sdělila, že chce jít do vězení, aby tak vyřešila rodinné problémy. Přání se jí možná vyplní – může dostat až deset let odnětí svobody. Podrobnosti přinášíme najdete ZDE.

Tatra nezná bratra. A nepoznala ani most

RUDA NAD MORAVOU –Kuriózní dopravní nehodu vyšetřovali policisté v pondělí 18. května v Rudě nad Moravou. Řidič nákladní tatry si neuvědomil, že má zvednutou korbu a vjel pod železniční most. Náraz jeho ocelovou konstrukci vychýlil a zapříčinil několikahodinovou vlakovou výluku. Celý článek najdete ZDE.

Zloděj vykradl linkový autobus 

ZÁBŘEH – Pět set korun v drobných si z linkového autobusu odnesl zloděj, který se do vozidla vloupal ve čtvrtek 21. května v Zábřeze. Třicetiletého muže policisté dopadli i s kořistí – kromě peněz pachatel odcizil také osobní věci řidiče. Škoda, kterou krádeží a poškozením vozidla způsobil, dosáhla čtyř tisíc korun.

Kriminálce spadla čelist. Účetní si prohnala přes konto pět miliónů korun

ŠUMPERK – Téměř pět let chodila se džbánem pro vodu, respektive pro peníze, šedesátiletá účetní z firmy na Šumpersku. Pomocí fiktivních faktur a přeplatků si na svůj účet postupně převedla více než pět miliónů korun. Teď se ucho utrhlo - v uplynulých dnech ji hospodářská kriminálka sdělila obvinění z trestného činu podvod. Celý článek najdete ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava