Objasněnost vražd byla vloni stoprocentní. S kyberzločiny je to mnohem horší

OKRES – Vloni se na území šumperského okresu odehrály dvě vraždy a obě se kriminalistům podařilo objasnit. Celkem policisté registrovali téměř šestnáct set trestných činů. Rostla hlavně kybernetická kriminalita.

Policistům se podařilo objasnit na Šumpersku zhruba 42 procent zločinů. V rámci kyberkriminality je ale číslo mnohem nižší, policisté dopadli pouze 17 procent online podvodníků. Foto: fb

„Násilných trestných činů bylo vloni na Šumpersku celkem 617, z čehož se podařilo objasnit zhruba 42 procent,“ uvedl Libor Hejtman, mluvčí krajského ředitelství policie v Olomouci.  

Jedna ze dvou zmiňovaných vražd se odehrála vloni v prosinci, kdy muž udusil polštářem svoji přítelkyni a k činu se poté přiznal. Rozčílilo ho, že na něj křičela. V celém Olomouckém kraji se odehrálo pět vražd – předloni jich bylo 13.

Kyberšmejdi jsou na koni

Už pět let v řadě roste v kraji kyberkriminalita – tedy například podvody přes sociální sítě nebo prolomení hesel do internetových bankovnictví. Zatímco v roce 2019 jich bylo v kraji 624, vloni jich policisté řešili 1247. Zároveň s tím ale klesá počet objasněnosti těchto trestných činů. V roce 2019 objasnili policisté více než polovinu případů, ale vloni jen 17 procent.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava